Zoek op

Bijna overal minder positieve coronatests, bekijk de cijfers in jouw gemeente

27 juli 2021 17:48
Beeld © RTL Nieuws/ANP

Het aantal positieve coronatests in Nederland is de afgelopen week in bijna alle gemeenten gedaald. In 321 van de 352 Nederlandse gemeenten werden deze week minder nieuwe coronagevallen gemeld dan een week eerder. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

Ondanks de landelijke daling geldt nog steeds in de meeste gemeenten het risiconiveau 'ernstig' (251) of  'zeer ernstig' (73). In deze gemeenten zijn de afgelopen week meer dan 100 of meer dan 250 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners gemeld.

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve testen verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Het aantal positieve tests per gemeente tussen 21 en 27 juli

Minder besmettingen in grote steden

In bijna heel het land daalde het aantal positieve coronatests ten opzichte van vorige week. In 122 gemeenten halveerde het aantal nieuwe coronabesmettingen zelfs. Voorbeelden hiervan zijn grote studentensteden zoals Groningen, Nijmegen, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. De gemeenten Amsterdam, Groningen en Nijmegen waren vorige week juist nog de steden waar in verhouding de meeste besmettingen werden gemeld.

In 27 gemeenten steeg het aantal besmettingen. Ook werd in alle Nederlandse gemeenten minimaal één nieuwe positieve test gemeld. Met omgerekend 433 positieve coronatests per 100.000 inwoners zijn relatief de meeste coronagevallen gemeld in de gemeente Vlieland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziekenhuisopnames flink gestegen, aantal besmettingen bijna gehalveerd

Daling in alle veiligheidsregio’s

In alle 25 veiligheidsregio's daalde het aantal coronagevallen. In verhouding zijn de meeste nieuwe coronagevallen gemeld in de regio Amsterdam-Amstelland. Hier werden 309 nieuwe positieve tests per 100.000 inwoners gemeld. Maar deze regio is wel een van de veiligheidsregio’s waar het aantal besmettingen het hardst daalde (-59%) ten opzichte van vorige week.

De minste coronagevallen werden de afgelopen week gemeld in regio Drenthe. Hier werden 102 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Geen enkele veiligheidsregio komt deze week in de buurt van het gewenste risiconiveau 'waakzaam'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore