Theater Carré

Familie en vrienden bijeen voor besloten afscheid Peter R. de Vries

22 juli 2021 11:03 Aangepast: 22 juli 2021 12:31
Beeld © ANP

Familie, vrienden en collega's nemen tijdens een besloten uitvaart in Theater Carré afscheid van Peter R. de Vries. Tijdens de uitvaart zal onder meer het nummer Guaranteed van Eddie Vedder gedraaid worden. De eerste zin daarvan was de lijfspreuk van Peter: On bended knee is no way to be free.

De uitvaart van Peter is om 11.00 uur vanochtend begonnen. Onder de genodigden zijn familieleden van de vermiste Tanja Groen en de nabestaanden van Nicky Verstappen, voor wie Peter zich heeft ingezet. Verder zijn onder anderen burgemeester Femke Halsema, de familie De Mol, medewerkers van RTL Boulevard en RTL-CEO Sven Sauvé aanwezig.

Anja du Bois

Dierbaren van de misdaadjournalist, onder wie zijn zoon, dochter, partner, broer en ex-vrouw, zullen de circa 800 genodigden toespreken. Ook Anja du Bois, de vrouw van de ten onrechte in de Puttense moordzaak veroordeelde Herman du Bois, zal het woord nemen. Peter onderzocht destijds de zaak, waarna haar man en Wilco Viets werden vrijgesproken.

Tussen de sprekers door zal muziek worden gedraaid, te beginnen met Guaranteed van Eddie Vedder. De eerste regels van dat lied zijn als volgt.

"On bended knee is no way to be free

Lifting up an empty cup I ask silently

That all my destinations will accept the one that's me

So I can breathe"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriendin Peter R. de Vries: 'De pijn is zo groot, zo onbeschrijflijk'

Rond 13.00 uur zal Peter de zaal worden uitgedragen, gevolgd door zijn familie, partner en intimi.

A whiter shade of pale

Om stil te staan bij de dood van Peter zullen alle Nederlandse radiozenders om 11.00 uur A whiter shade of pale van Procol Harum draaien, het favoriete nummer van Peter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lievelingsnummer op alle radiozenders tegelijk: 'Brengt ons land bij elkaar'

Vanwege de uitvaart is de Amstel vanaf de Sarphatistraat afgesloten voor verkeer. Genodigden moeten zich bij binnenkomst legitimeren.

Gisteren was Carré open voor anderen die Peter de laatste eer wilden bewijzen. Duizenden mensen maakten gebruik van die mogelijkheid. Door de grote belangstelling bleven de deuren van het theater een uur langer open:

Gisteren namen duizenden mensen afscheid van Peter R. de Vries. Door de drukte bleven de deuren van Theater Carré een uur langer open.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore