Ga naar de inhoud
Immense klap

Verkeerspolitie in diepe rouw na overlijden agent Arno: 'Collega's kunnen niet meer'

Arno (links) en Mike

Ruim anderhalve week na het overlijden van motoragent Arno zitten zijn collega’s van de verkeerspolitie in Rotterdam nog altijd in zak en as. Arno werd aangereden, vermoedelijk met opzet. "Agenten staan op omvallen van verdriet", zegt collega-agent en goede vriend Mike Damen.

"Ook ik heb gezegd dat ik voorlopig even niet meer kom, en zo zijn er meer collega’s die dat hebben gezegd", zegt Mike. "Sommige collega's kunnen niet meer. Arno stond nooit zo op de voorgrond, maar hij was zeer belangrijk op de achtergrond."

Huilend op de motor

Arno, een 47-jarige motoragent uit Capelle aan den IJssel, werd vorige week woensdag aangereden. Hij overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder van de vrachtwagen werd opgepakt. Justitie vermoedt dat er opzet in het spel is.

Verdachte
Lees meer
Verdachte van doodrijden motoragent reed al eerder agent aan

Voor Mike is de klap immens.

"Ik ken Arno sinds 2006 van de verkeerspolitie. We hebben samen de opleiding doorlopen en daarna altijd samengewerkt. Ik heb ook een eigen motorrijschool naast het politiewerk. Arno werkte daar ook. Hij reed iedere dag talloze kilometers om er les te kunnen geven."

Arno was niet alleen een hechte collega, maar ook een goede vriend van het gezin van Mike. Het nieuws over Arno’s overlijden kwam binnen als een mokerslag. Mike kreeg het nieuws te horen toen hij rijles aan het geven was aan twee leerlingen.

"Ik moest de motor meteen langs de kant zetten. Ik hing voorovergebogen op mijn stuur en kon alleen nog maar janken. De leerlingen, twee volwassen mannen, stonden minutenlang op mijn rug te kloppen, maar ik kon ze amper uitleggen wat er gebeurd was."

Groot verdriet

Overal waar Arno kwam maakte hij volgens Mike indruk. "Vanwege zijn karakter, maar ook vanwege zijn overkomen. Arno was een beer van een vent en had een mooie kop. Ik hoor nu zelfs van mensen dat ze stiekem een beetje verliefd op hem waren. Dat zegt veel over de man die hij was. Mensen hielden echt van hem."

Het verdriet binnen de verkeerspolitie is volgens Mike nauwelijks te bevatten. In Rotterdam werd gisteren een kilometerslange erehaag gevormd voorafgaand aan een uitgebreide afscheidsdienst met korpseer, maar vorige week vrijdag kwamen de Rotterdamse verkeersagenten al samen om het verdriet te delen.

De geslagenheid was immens. Een van de collega’s was zo ontdaan dat hij daarna twee nachten bij Mike bleef slapen. "Hij kon niet meer. Blijkbaar had Arno hem destijds door een hele zware periode geholpen, maar zonder dat anderen dat wisten. En zo steunde hij meerdere collega’s via appjes en belletjes. Zo was Arno."

Chauffeur aangehouden

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er sterke aanwijzingen dat Arno met opzet werd aangereden. Het OM verdenkt een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Melissant dan ook van doodslag. De trucker reed na de aanrijding door.

De vrachtwagenchauffeur blijkt in 2015 ook al een andere politieman te hebben aangereden die daarbij een arm verloor. Ook was de chauffeur vorig jaar betrokken bij een ongeluk waarbij een 79-jarige fietsster om het leven kwam.