'Minstens twintig gewonden'

School in aanbouw ingestort in Antwerpen: bouwvakker overleden, nog vijf mensen bedolven

18 juni 2021 15:54 Aangepast: 18 juni 2021 21:30
(Foto: Brandweer Zone Antwerpen)

In Antwerpen is vanmiddag een gedeelte van een school in aanbouw ingestort. Daarbij is een bouwvakker om het leven gekomen. Er worden nog vijf mensen vermist die onder het puin zijn bedolven. De zoektocht gaat nog uren duren. De politie zegt dat er minstens twintig gewonden zijn gevallen. Sommige van hen zijn er volgens de politie 'erg aan toe'.

Op beelden is te zien dat er ook een bouwsteiger is ingestort. Onder de vermisten bevinden zich volgens lokale media vier Portugese werknemers van een bouwbedrijf. Die stonden naar verluidt op de steiger toen het gebouw instortte. De Gazet van Antwerpen schrijft dat het er volgens de eerste informatie op lijkt dat de bovenverdieping van de nieuwbouw deels naar beneden is gekomen, maar hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk.

De krant schrijft dat zeker acht mensen ernstig gewond raakten. Het gaat waarschijnlijk vooral om bouwvakkers die in het gebouw aan het werk waren. Zij worden verzorgd op een grasveld in de omgeving. De school staat in de wijk Nieuw Zuid, in het zuidwesten van de stad en niet ver van de Schelde. De oorzaak van het instorten is momenteel onbekend. Meer onderzoek daarnaar volgt later.

Zoektocht zal nog uren duren

Een omwonende, die in een ziekenhuis werkt, zei dat ze veel gegil hoorde. "In pyjama ben ik naar beneden gelopen om te gaan helpen", vertelde ze de Gazet. De brandweer bracht gewonden volgens de vrouw naar een veldje tussen de gebouwen. "Ik heb geleerd dat de stilste slachtoffers er vaak het slechtst aan toe zijn dus ben ik begonnen met me daarover te bekommeren."

Later bracht ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een bezoek aan de rampplek. Ze sprak over een vreselijk drama en betuigde medeleven aan slachtoffers en hun naasten. "Ik ben hier ook om de hulpdiensten een hart onder de riem te steken tijdens de moeilijke zoektocht die nog uren zal duren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore