Zoek op

Bijna overal minder positieve testen, bekijk de cijfers in jouw gemeente

15 juni 2021 17:45 Aangepast: 15 juni 2021 17:53
Beeld © ANP/RTL Nieuws

Het aantal nieuwe positieve coronatesten is de afgelopen week in 288 van de 352 Nederlands gemeenten gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Op basis van het aantal besmettingen geldt nu in 129 gemeenten het gewenste risiconiveau 'waakzaam'. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

Vorige week vielen nog maar 40 gemeenten binnen het risiconiveau 'waakzaam'. Dat geldt pas bij minder dan 35 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners per week.

Op basis van het aantal nieuw gemelde positieve coronatests vallen de meeste gemeenten (208) nu binnen het risiconiveau 'zorgelijk'. Het hogere risiconiveau 'ernstig' lijkt langzaam van de kaart te verdwijnen. In nog maar 15 gemeenten was daar sprake van. Vorige week waren dat er 86.

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve testen verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Het aantal positieve tests per gemeente tussen 9 en 15 juni

Acht gemeenten coronavrij

De gemeente Wijk bij Duurstede staat er het minst goed voor. Met omgerekend 171 positieve coronatests per 100.000 inwoners zijn daar deze week in verhouding de meeste coronagevallen gemeld. Hierna volgen de gemeenten Geertruidenberg (162), Tiel (147) en Bunschoten (146).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal besmettingen blijft dalen, laagste aantal in negen maanden

In bijna 344 gemeenten is deze week minimaal één nieuwe positieve test gemeld. De gemeenten Drechterland, Doesburg, Vaals, Rozendaal, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland bleven helemaal coronavrij.

Deze week zijn er weer meer gemeenten waar al een aantal dagen op rij geen nieuwe positieve coronatesten zijn gemeld. In 63 gemeenten zijn al minimaal twee dagen geen nieuwe coronagevallen gemeld. En 35 gemeenten zijn al minimaal drie dagen achter elkaar coronavrij.

Daling in alle veiligheidsregio’s

De daling is ook in alle 25 veiligheidsregio’s te zien. De regio’s Fryslân (25), Groningen (26), Noord-Holland-Noord (30) en Gooi en Vechtstreek (33) staan er het best voor. Op basis van het aantal nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners per week geldt in deze gemeenten nu het gewenste risiconiveau 'waakzaam'.

In verhouding zijn de meeste nieuwe coronagevallen gemeld in de regio Haaglanden. Hier werden 75 nieuwe positieve tests per 100.000 inwoners gemeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore