Zoek op

Aantal coronabesmettingen daalt hard, hoe staat jouw gemeente ervoor?

08 juni 2021 19:08 Aangepast: 08 juni 2021 19:08
Beeld © ANP/RTL Nieuws

Het aantal positieve coronatesten in Nederland is de afgelopen week in bijna alle gemeenten gedaald. In 294 van de 352 Nederlandse gemeenten werden deze week minder nieuwe coronagevallen gemeld dan een week eerder. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

De afgelopen week bleven de gemeenten Hattem, Westvoorne, Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog zelfs helemaal coronavrij. Goed nieuws voor de inwoners van Schiermonnikoog: op dit Waddeneiland zijn al 53 dagen op een rij geen nieuwe coronabesmettingen gemeld.

Deze week zijn er meer gemeenten waar al een aantal dagen op een rij geen nieuwe positieve coronatesten zijn gemeld. In 25 gemeenten zijn al minimaal twee dagen geen nieuwe coronagevallen gemeld. En 16 gemeenten zijn al minimaal drie dagen achterelkaar coronavrij.

Meer risiconiveau 'zorgelijk', minder 'ernstig'

Op basis van het aantal nieuw gemelde positieve coronatests vallen deze week weer minder gemeenten binnen in het risiconiveau 'ernstig' (86). En meer gemeenten binnen de lagere risiconiveaus 'zorgelijk' (224) of 'waakzaam' (40).

Nog maar twee gemeenten vallen binnen het hoogste risiconiveau 'zeer ernstig'. Staphorst gaat aan kop met veruit de meeste besmettingen (373) en hierna volgt de gemeente Renswoude (276).

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

In één week 30 procent minder coronabesmettingen, prikken bereikt piek

Risiconiveau 'waakzaam' is het gewenste risiconiveau en geldt pas bij minder dan 35 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners per week. Bij meer dan 35 gevallen is er sprake van risiconiveau 'zorgelijk', bij meer dan 100 gevallen van risiconiveau 'ernstig' en bij meer dan 250 coronagevallen geldt het risiconiveau 'zeer ernstig'.

Het aantal positieve tests per gemeente tussen 2 en 8 juni

Daling in alle veiligheidsregio's

In alle 25 veiligheidsregio’s daalde het aantal nieuw gemelde positieve coronatests deze week. De regio’s Fryslân (53) en Gooi en Vechtstreek (54) staan er het best voor. Hier werden in verhouding de minste nieuwe positieve coronatesten per 100.000 inwoners gemeld.

De meeste nieuwe coronagevallen zijn gemeld in de iets zuidelijkere regio's van het land. In de veiligheidsregio’s Gelderland-Zuid (116), Rotterdam-Rijnmond (115), Brabant-Noord (106), Limburg-Noord (106) en Haaglanden (103) werden de meeste positieve tests per 100.000 inwoners gemeld.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore