Zoek op

Bijna overal positieve coronatests, bekijk hier de cijfers in jouw gemeente

23 februari 2021 17:37 Aangepast: 23 februari 2021 17:45
Beeld © RTL Nieuws/ANP

Het aantal positieve coronatests in Nederland is de afgelopen week voor het eerst in weken weer gestegen. In bijna alle Nederlandse gemeenten is deze week minimaal één nieuw coronageval vastgesteld. Rozendaal is de enige gemeente die helemaal coronavrij bleef. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

Het winterweer en het sluiten van de teststraten kunnen de cijfers van de afgelopen weken beïnvloeden. De cijfers van vorige week kunnen hierdoor wat lager uitvallen en cijfers van deze week wat hoger. Ondanks de mogelijke inhaalslag ging het in 120 van de 352 Nederlandse gemeenten wel de goede kant op. Hier nam het aantal positieve tests af.

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve tests verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Het aantal positieve tests per gemeente tussen 17 en 23 februari:

Meeste besmettingen in Schiermonnikoog

Met omgerekend 1162 positieve coronatests per 100.000 inwoners zijn in verhouding de meeste coronagevallen gemeld in de gemeente Schiermonnikoog. Lange tijd leek het goed te gaan op dit Waddeneiland. De afgelopen drie weken was Schiermonnikoog juist één van de gemeenten die helemaal coronavrij bleef.

Na Schiermonnikoog volgen de gemeenten Bunschoten (700), Hoorn (517) en Zaltbommel (485). Dat er in verhouding veel nieuwe coronagevallen zijn gemeld in Bunschoten is niet gek. De afgelopen weken is hier grootschalig getest door de GGD.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RIVM spreekt van derde golf: 19 procent meer besmettingen, maar ook veel meer getest

Stijging in bijna alle veiligheidsregio's

De landelijke stijging is ook in 23 van de 25 veiligheidsregio's terug te zien. In verhouding zijn de meeste nieuwe coronagevallen gemeld in de regio Noord-Holland-Noord. Hier werden 306 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Op basis van het aantal positieve coronatests zit deze regio nu op het risiconiveau 'zeer ernstig'.

Net zoals vorige week is de regio Gelderland-Midden het minst hard getroffen. Hier werden de afgelopen week 95 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Het aantal nieuwe coronagevallen bleef hier vergeleken met vorige week ongeveer gelijk. Geen enkele veiligheidsregio komt in de buurt van het gewenste risiconiveau 'waakzaam'. Dit risiconiveau geldt pas bij minder dan 50 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners per week.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore