Zondag overleg

Avondklok mogelijk verlengd tot 2 maart

05 februari 2021 18:50 Aangepast: 05 februari 2021 21:02
Een vrouw in Heerhugowaard laat haar honden uit. Dat mag met de avondklok nog wel. Beeld © ANP

De avondklok wordt mogelijk verlengd tot 2 maart. Over dat voorstel overleggen de meest betrokken ministers aanstaande zondag. Dit vertellen ingewijden tegen de politieke redactie van RTL Nieuws.

Ook alle andere coronamaatregelen gelden nu tot 2 maart. Of de avondklok ook echt wordt verlengd, moet het kabinet nog besluiten.

Zondag is weer overleg op het Catshuis gepland met de meest betrokken bewindslieden; een officieel besluit wordt op maandag of dinsdag verwacht. Ook de Tweede Kamer moet nog instemmen met een verlenging, maar tijdens het coronadebat bleek al dat een aantal partijen voorsorteren op een verlenging van de avondklok.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ernst Kuipers is vóór verlenging avondklok: 'Heel verstandig'

Vandaag vergaderde het Outbreak Management Team (OMT). De verwachting is dat de experts van het OMT de handhaving van de avondklok noodzakelijk vinden, omdat het kabinet eerder deze week besloot om de basisscholen te openen. Het OMT vindt deze versoepeling alleen verantwoord als alle andere maatregelen, inclusief de avondklok, van kracht blijven.

Twijfels noodzaak

Tijdens de ministerraad vandaag is volgens ingewijden niet over de avondklok gesproken. De bewindslieden zijn verdeeld over de noodzaak van verlenging. Sommigen twijfelen zelfs over de noodzaak van verlenging van de avondklok. "De vraag of ie wel moet worden verlengd ligt er eerst nog", zegt de één. "Pas daarna komen we toe aan hoe lang dan", zegt een ander.

Anderen hebben zich al neergelegd bij noodzaak van de verlenging. Volgens betrokkenen is het logisch om de avondklok dan door te trekken tot dezelfde einddatum als de huidige lockdown.

Bekijk ook: Dit moet je weten over de avondklok

Mag jij nog naar buiten? Dat en alle belangrijke informatie op een rij.
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore