Ga naar de inhoud
Zoek op

Bijna overal nieuwe besmettingen, bekijk hier de cijfers in jouw gemeente

Beeld © ANP/RTL Nieuws

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is de afgelopen week opnieuw gestegen. In 354 van de 355 Nederlandse gemeenten is deze week minimaal één nieuwe coronabesmetting gemeld. Alleen Schiermonnikoog bleef afgelopen week coronavrij. Bekijk hier de situatie in jouw gemeente.

Met 1518 besmettingen per 100.000 inwoners zijn in verhouding veruit de meeste besmettingen gemeld in Bunschoten. Dit is de derde week op een rij dat Bunschoten de grootste brandhaard van Nederland is. Na Bunschoten zijn de meeste besmettingen gemeld in Twenterand (1257), Barneveld (1220) en Renswoude (1176).

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve testen verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

16 – 22 december

In 331 gemeenten was afgelopen week het aantal nieuw gemelde besmettingen hoger dan een week geleden. Absoluut gezien zijn in Amsterdam de meeste nieuwe besmettingen gemeld. Met 3441 positieve testen gaat de hoofdstad aan kop. Na Amsterdam werden deze week in Rotterdam (2222), Den Haag (1965) en Almere (1303) de meeste nieuwe besmettingen gemeld.

Flinke
Lees ook:
Flinke stijging coronapatiënten op intensive care, 57 extra in een week

Overal risiconiveau 'zeer ernstig'

De landelijke stijging is ook terug in te zien in de verschillende veiligheidsregio's. Sinds deze week vallen alle 25 veilligheidsregio's binnen het hoogste risiconiveau, het niveau ‘zeer ernstig’. Dit risiconiveau geldt als er meer dan 250 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners per week worden gemeld. In alle regio's steeg afgelopen week het gemelde aantal positieve testen.

Hoewel alle regio's nu binnen het hoogste risiconiveau vallen, blijven er onderling grote verschillen. De regio met naar verhouding de meeste nieuwe besmettingen is Limburg-Noord. Hier werden de afgelopen week 751 nieuw besmettingen per 100.000 inwoners gemeld. De regio Fryslân werd het minst hard getroffen. Hier werden afgelopen week 275 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners gemeld.