Zoek op:

Minder besmettingen in Noord-Nederland, hoe zit het in jouw gemeente?

27 oktober 2020 16:27 Aangepast: 27 oktober 2020 16:34
Beeld © ANP/RTL Nieuws

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is opnieuw gestegen. De afgelopen week steeg het aantal positieve testen met 67.542 gevallen. Ondanks de stijging lijkt het in de noordelijke provincies de goede kant op te gaan, hier zijn minder besmettingen gemeld dan een week eerder. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

RTL Nieuws heeft de cijfers van het RIVM over de afgelopen week per gemeente op een rij gezet. Hieruit blijkt dat er in 269 van de 355 Nederlandse gemeenten de afgelopen week sprake was van een toename van het aantal coronabesmettingen ten opzichte van vorige week. Dit is minder dan vorige week. Toen ging nog in 296 gemeenten het aantal besmettingen omhoog.

Benieuwd naar de situatie in jouw regio? Op de onderstaande kaart is het aantal nieuw gemelde coronabesmettingen per 100.000 inwoners te zien.

Bijna overal nieuwe besmettingen

In 354 Nederlandse gemeenten werd de afgelopen week week minimaal één nieuwe besmetting vastgesteld. De meeste besmettingen vonden afgelopen week plaats in Tubbergen. In die gemeente zijn afgelopen week 959 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners gemeld. Daarna volgen de gemeenten Albrandswaard (852), Alblasserdam (818) en Bunschoten (787).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Afgelopen week ruim 67.000 positieve coronatests, aantal doden neemt flink toe

Net zoals vorige week vinden absoluut gezien de meeste besmettingen plaats in de vier grootste steden van Nederland. Amsterdam is nog steeds de koploper met 4.858 nieuwe besmettingen. Na Amsterdam werden deze week in Rotterdam (4.068), Den Haag (2.699) en Utrecht (1.853) de meeste nieuwe besmettingen gemeld. 

Minder besmettingen in 78 gemeenten

Het Gelderse Rozendaal is de enige gemeente in Nederland waar de afgelopen week geen nieuwe besmettingen zijn gemeld. In 78 andere gemeenten ging het de afgelopen week ook de goede kant op, hier nam het aantal besmettingen af ten opzichte van vorige week.

De grootste daling is te zien in de noordelijke provincies van het land. Groningen (-381), Drenthe (-183) en Friesland (-118) waren de afgelopen week de enige provincies in Nederland waar het aantal coronabesmettingen daalde.

De meest opvallende gemeenten in deze provincies zijn Groningen en Emmen. In die twee plaatsen nam het aantal besmettingen flink af. In Groningen werden afgelopen week 269 minder nieuwe besmettingen gemeld en in Emmen ging het om 118 minder gemelde coronabesmettingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore