Ga naar de inhoud
Herfstuitje

Flink druk in veel bossen en parken: 'De parkeerplaats is overvol'

Veel mensen trekken vandaag het bos in. Beeld © ANP

Het is vandaag flink druk in een aantal Nederlandse bossen, parken en natuurgebieden. Ondanks het coronavirus en de gedeeltelijke lockdown zijn veel mensen de buitenlucht ingegaan. Door de nieuwe maatregelen zit veel meer dan een boswandeling als herfstuitje er ook niet in.

Het is lekker druk, volgens Bart Smit, boswachter op de Veluwe. "Ga vooral het bos in en ga genieten, maar houd afstand", zegt hij tegen RTL Nieuws. Smit merkt wel dat er meer gehandhaafd moet worden. "Af en toe met een knipoog, soms met een proces-verbaal."

'Zet je auto niet in de berm'

De boswachter zegt dat er geen gebieden zijn afgesloten, maar hoopt wel dat mensen verantwoordelijk met de situatie omgaan. "De parkeerplaats is overvol. Zet je auto niet in de berm", zegt hij. Ook roept Smit mensen op onderling afstand te houden. "Maar als het een grote familie is met veel kinderen, dan gaan we er niks van zeggen."

Met
Lees ook:
Met een groepje het bos in? Voortaan eerst toestemming vragen

Gerda Peters van de gemeente Rheden zegt dat ze tekstkarren hebben neergezet. Daarop staan teksten als: "Houd rekening met drukte." Daarnaast is er extra politie aanwezig en zijn er extra handhavers ingezet. "Als het heel druk wordt, gaan we ook verkeersregelaars inzetten. We gaan ook kijken naar foutparkeren."

'Nog drukker met zonnetje'

Volgens Staatsbosbeheer was het rond 12.00 uur onder meer bij de Sallandse Heuvelrug en op de Veluwe al druk en ook bij het Mastbos bij Breda.

Boswachters meldden toen overvolle parkeerplaatsen. Volgens de woordvoerster van Staatsbosbeheer worden nog meer mensen verwacht 'als straks nog een zonnetje doorbreekt'. Ook druk is het in nationaal park De Meinweg bij Roermond. Daar verschenen ook mensen met drones.

Herfstvakantie in het buitenland? Deze mensen doen het toch:

01:26
Ondanks het coronavirus gaan er toch mensen naar het buitenland.