Gouden Televizier-Ring

Dit zijn de winnaars van het Televizier Gala 2020

08 oktober 2020 22:23 Aangepast: 08 oktober 2020 22:48
Chantal Janzen en Tim Hofman vielen in de prijzen. Beeld © ANP

Het was een spannende avond voor televisiemakend Nederland. Ondanks de coronacrisis werden ook dit jaar weer de felbegeerde Televizier-prijzen uitgereikt. De meest prestigieuze prijs, de Gouden Televizier-Ring is met 63 procent van de stemmen gewonnen door Over Mijn Lijk.

In totaal waren er drie programma's in de running voor de felbegeerde ring: Over Mijn Lijk, Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound. Beste Zangers grijpt al voor de derde keer mis.

Voor Tim Hofman was het een goede avond, hij ging er met maar liefst drie prijzen vandoor. Eerder op de avond won hij al de Televizier-Ster voor beste presentator en zijn YouTube-programma #BOOS werd uitgeroepen tot beste onlinevideoserie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chantal Janzen is weer beste presentatrice

Elise Schaap won de prijs voor beste actrice. Ze versloeg daarmee André van Duin en Angela Schijf. Schaap was het afgelopen jaar onder meer te zien in Familie Kruys, Nieuw Zeer en in de Netflix-hitserie Undercover. Ook speelde ze verschillende rollen in de TV Kantine.

Oeuvre-Ring

Ivo Niehe won de oeuvre-Ring, een prijs voor een tv-persoonlijkheid die van grote waarde is geweest voor de televisiewereld. In tegenstelling tot de andere prijzen is dit geen publieksprijs. Eerder ontvingen Willem Duys (1974), Mies Bouwman (2009) en Linda de Mol (2015) een soortgelijke Oeuvre-Ring. "Ik wil nu janken, maar dat doe ik niet", reageerde Niehe, die al ruim veertig jaar televisie maakt. "Ik vind het fantastisch."

Chantal Janzen won voor de derde keer op rij en de zesde keer totaal de prijs voor beste presentatrice. De concurrentie bestond dit jaar uit Eva Jinek, die de prijs in 2017 won en Miljuschka Witzenhausen. Voor haar was het de eerste keer dat ze genomineerd was. Martien Meiland kreeg een prijs voor televisietalent en in de categorie jeugd won Beestenbrigade.

Aangepaste editie

Het Gouden Televizier-Ring Gala zag er door de coronamaatregelen anders uit dan voorgaande jaren. Geen volle zaal met familieleden en vakgenoten, maar enkel en alleen de genomineerden mochten plaatsnemen in de zaal.

De presentatie was dit jaar in handen van Dionne Stax en Frits Sissing. Normaliter nemen Jan Smit en Rik van de Westelaken het Gouden Televizier-Ring Gala voor hun rekening, maar dat moest dit jaar ook anders. Jan is namelijk zelf genomineerd met Beste Zangers en Rik is verhinderd door werkzaamheden voor Wie is de Mol?.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore