Besmet met corona

Artsen over president Trump: 'Het gaat heel goed met hem'

03 oktober 2020 17:52 Aangepast: 03 oktober 2020 20:15
President Donald Trump Beeld © ANP

Het gaat goed met President Donald Trump. Dat lieten zijn artsen zojuist weten. De president is besmet met het coronavirus en ligt sinds gisteren in een ziekenhuis in Bethesda, vlakbij Washington.

Volgens één van de artsen zei de president vanochtend dat hij zich voelde 'alsof hij elk moment het ziekenhuis uit kon lopen'. "Zijn hart, nieren en lever functioneren goed en hij heeft al 24 uur geen koorts meer." De president krijgt op dit moment geen extra zuurstof toegediend.

Gisteren zou de president wél extra zuurstof hebben gekregen, toen hij moeite had met ademhalen. Dat zeggen anonieme bronnen tegen The New York Times. De zuurstof zou zijn toegediend in het Witte Huis, voor de president overging naar het ziekenhuis.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump vanuit ziekenhuis: 'Volgens mij gaat het prima met me'

'Blij met de vooruitgang'

Volgens de artsen is de president druk met zijn werk en heeft hij geen moeite om te ademen of rond te lopen. "We zijn heel blij met de vooruitgang", zei arts Sean Conley. Hoe lang de president nog in het ziekenhuis blijft is onbekend. Hij krijgt nu een vijf dagen durende behandeling met het middel Remdesivir.

Vrijdagochtend werd bekend dat de president en zijn vrouw besmet zijn met het coronavirus. 24 uur nadat hij positief testte op Covid-19 werd hij overgebracht naar een militair ziekenhuis. Artsen benadrukten dat het ging om een voorzorgsmaatregel.

Videoboodschap

Na aankomst in het ziekenhuis gaf het Witte Huis een videoboodschap vrij die Trump eerder had opgenomen. "Volgens mij gaat het prima met me", zei Trump in de video. 

"De president zag er iets minder energiek uit dan normaal, maar hij kon wel een eindje lopen. Ook was hij wel wat bleker dan we gewend zijn met kringen rond zijn ogen. Maar hij straalt in elk geval uit dat hij nog de capaciteit heeft om het land te leiden", zei correspondent Erik Mouthaan over de videoboodschap.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore