Zoek op

Nog maar één gemeente volledig coronavrij, bekijk de cijfers in jouw gemeente

29 september 2020 15:58 Aangepast: 05 oktober 2020 09:38
Beeld © RTL Nieuws/ANP

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is opnieuw gestegen. De afgelopen week steeg het aantal positieve testen met 19.326 gevallen. De besmettingen verspreiden zich steeds verder door het land. In bijna alle gemeenten was er deze week sprake van ten minste één besmetting.

De afgelopen week zijn in bijna heel Nederland nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 353 van de 355 gemeenten werd de afgelopen week minimaal één besmetting vastgesteld. Dit is meer dan vorige week, toen ging het nog om 345 gemeenten met minimaal één besmetting.

Benieuwd naar de situatie in jouw regio? Op de onderstaande kaart is het aantal nieuwe coronabesmettingen per 100.000 inwoners te zien.

Voor het eerst sinds de corona-uitbraak in Nederland is deze week op Vlieland een besmetting gemeld. Verder is opvallend dat Schiermonnikoog en het Limburgse Vaals de enige twee gemeenten zijn waar afgelopen week geen nieuwe besmettingen zijn gemeld. 

Volledig coronavrij

Schiermonnikoog is op dit moment de enige gemeente in Nederland die nog coronavrij is. Hier zijn sinds de corona-uitbraak nog geen besmettingen gemeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RIVM: 19.326 nieuwe besmettingen in een week, ruim 40 procent meer dan vorige week

Stijging in 306 gemeenten

Sinds iedereen zich kan laatsten testen is het aantal besmettingen nog niet zo hoog geweest als afgelopen week. Deze toename is door heel het land terug te zien. In 306 gemeenten was er de afgelopen week sprake van een toename van het aantal coronabesmettingen ten opzichte van vorige week.  Dit is meer dan vorige week, toen ging het nog om 275 gemeenten waar het aantal besmettingen steeg.

In Reusel- De Mierden waren er de afgelopen week de meeste coronabesmettingen. Hier zijn afgelopen week 419 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners gemeld. Daarna volgen de gemeenten Diemen (305), Bladel (280), Haaksbergen (257) en Amsterdam (264).

Weer veel nieuwe besmettingen in Amsterdam

Met 2306 nieuwe besmettingen is Amsterdam net zoals vorige week absoluut gezien de gemeente met de meeste nieuwe besmettingen. Het aantal nieuwe besmettingen is in Amsterdam voor de vierde week op een gestegen. Vorige week ging het nog om 2.078 nieuwe besmettingen.

Na Amsterdam werden er in Rotterdam (1.540), Den Haag (1.241) en Utrecht (571) de meeste nieuwe besmettingen gemeld.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore