Samen met zijn gezin

Navalny deelt voor het eerst foto vanuit het ziekenhuis na vergiftiging

15 september 2020 12:29 Aangepast: 15 september 2020 13:38
Navalny met zijn gezin in het ziekenhuis in Berlijn. Beeld © Instagram

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft met een foto vanuit het Duitse ziekenhuis voor het eerst gereageerd op zijn vergiftiging. "Ik kan nog bijna niks, maar gisteren kon ik de hele dag zelfstandig ademen", schrijft hij bij de foto.

Navalny is ontwaakt uit zijn coma en heeft de foto gedeeld met zijn 1.7 miljoen volgers op Instagram. Om het ziekenhuisbed staan zijn vrouw en zijn kinderen. Met de 44-jarige politicus gaat het steeds iets beter, zo maakte het ziekenhuis in Berlijn gisteren al bekend.

Navalny ligt inmiddels niet constant meer aan de beademing en kan af en toe ook al uit bed komen.

Aleksej Navalny belandde in een coma nadat hij vorige maand tijdens een vlucht in Siberië werd vergiftigd met het zenuwgas novitsjok. Zijn toestel moest enkele uren na vertrek een noodlanding maken in de stad Omsk, waar hij in het ziekenhuis belandde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oppositieleider Navalny vergiftigd met novitsjok: vier vragen en antwoorden

Uit veiligheidsoverwegingen werd Navalny door zijn team naar een ziekenhuis in Berlijn overgebracht, waar hij verder wordt behandeld. Daar ook werd ook met zekerheid vastgesteld dat hij is vergiftigd met een zenuwgas uit de Russische novitsjok-groep.

Campagne vergiftigde Navalny gaat door: tweeling verzet zich tegen Kremlin

Anna en Tatjana strijden voor een betere toekomst.

De artsen van Navalny sloten eind augustus niet uit dat hij blijvende schade oploopt door de vergiftiging. Rusland ontkent alle betrokkenheid. Duitsland en Frankrijk willen dat het land een onderzoek start naar de schijnbare moordaanslag op Navalny.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bedreigd, opgepakt en vergiftigd: wie is Aleksej Navalny?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore