Ga naar de inhoud
Morgen persconferentie

Kabinet geeft corona-persconferentie: geen versoepelingen voor discotheken

Rutte en De Jonge tijdens een eerdere persconferentie Beeld © ANP

De coronamaatregelen voor discotheken en nachtclubs kunnen nog niet worden versoepeld. De cijfers geven daar geen aanleiding toe, zo melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. De ministeriële coronacommissie heeft morgen weer overleg, na afloop geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie.

De datum van 1 september was oorspronkelijk een belangrijke datum op de corona-routekaart van het kabinet, maar veel maatregelen die tot 1 september zouden gelden, zijn de afgelopen tijd al versoepeld of aangepast. Wel zijn discotheken en nachtclub nog altijd gesloten.

Discotheken en nachtclubs

Voor discotheken en nachtclubs is nu per 1 september geen versoepeling mogelijk, zeggen bronnen. Premier Rutte was afgelopen vrijdag al somber over een versoepeling. "Als je nu ziet dat het virus zich ontwikkelt, zou ik daar niet hoopvol over zijn", zei hij tijdens de persconferentie.

Sommige discotheken en clubs experimenteren al met activiteiten volgens de regels die ook voor andere horecagelegenheden gelden, zoals 1,5-meter-afstand, een vaste zitplaats en op reservering.

Evenementenbranche
Lees meer:
Evenementenbranche smeekt om meer hulp: 'We kunnen niet afwachten'

Thuiswerken

Een andere maatregel die sowieso tot 1 september zou gelden, is het thuiswerken. Twee weken geleden zei premier Rutte al dat die maatregel verlengd zou worden. "Het advies blijft: werk zoveel mogelijk thuis, ook na 1 september", zei de premier toen op de corona-persconferentie.

'Lessons learned'

Minister De Jonge komt naar verwachting morgen ook met een brief over de 'lessons learned', de evaluatie van deskundigen over het coronabeleid van het kabinet.

 

Rutte
Zie ook:
Rutte over bruiloft Grapperhaus: 'Daar is iets fout gegaan'