Onbeperkt reizen

Treinreizen voor jongeren goedkoper vanaf 1 september

26 augustus 2020 09:23 Aangepast: 26 augustus 2020 09:29
Jongeren stappen in een NS-trein. Beeld © ANP

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan kan je begin volgende maand een stuk goedkoper treinreizen. De NS start met de verkoop van een nieuwe jongerendagkaart: voor 7,50 kunnen jongeren de hele dag buiten de spits onbeperkt reizen.

NS-bestuurslid Tjalling Smit zegt dat de NS een logische keuze wil maken voor een nieuwe generatie reizigers. "De kosten voor een treinkaartje voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar zijn al snel aan de hoge kant, terwijl voor kinderen tot 12 jaar en studenten de trein gratis is", zegt het NS-bestuurslid. Jongeren tot en met 18 jaar vallen daar tussenin. "Dat gaan we nu oplossen door treinreizen fors goedkoper te maken."   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NS wil meer jongeren in de trein en komt met goedkope tickets

De komst van de kaart was al aangekondigd, maar door corona was de introductie ervan uitgesteld. 

Dagje naar de stad meest populair

Het ticket kan worden aangeschaft via de NS-app, er is geen ov-chipkaart voor nodig. Met een barcode kunnen poortjes op het station worden geopend. 

Uit eigen onderzoek van de NS onder 1087 jongeren en hun ouders gaf 71 procent van de jongeren aan vaker met de trein te gaan als de jongerenkaart er zou komen. 57 procent van de ouders zei vaker als gezin de trein te nemen. Jongeren nemen vooral de trein om een dagje naar de stad te reizen. Op de tweede plek staat familie- of vriendenbezoek.

De kaart is alleen geldig in NS-treinen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Met de trein op vakantie: dit zijn de mooiste trajecten in Europa

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore