Ga naar de inhoud
Check je gemeente

Meer besmettingen in 146 gemeenten: zo staat jouw gemeente er voor

Beeld © RTL Nieuws/ANP

Hoewel het aantal nieuwe gevallen van corona landelijk gezien afnam, was er afgelopen week in 146 gemeenten toch een stijging te zien ten opzichte van vorige week. In veel andere regio's gaan de cijfers juist de goede kant op. Bekijk hier hoe je eigen gemeente ervoor staat.

RTL Nieuws heeft de cijfers van het RIVM over de afgelopen week per gemeente op een rij gezet. Conclusie: in totaal zijn er minder nieuwe besmettingen, maar er zijn flinke regionale verschillen.

Zo telde het Twentse Oldenzaal in anderhalve maand slechts 1 positieve coronatest. In de voorbije week kwamen daar opeens 14 nieuwe gevallen bij. In Nijmegen verdubbelde het aantal nieuwe positieve testen bijna ten opzichte vorige week en ook in Gennep en Wageningen is sprake van een flinke stijging. 

Nieuwe gevallen in 290 gemeenten

In 290 van de 355 Nederlandse gemeenten werd afgelopen week minimaal 1 besmetting vastgesteld. Met 612 nieuwe besmettingen is Amsterdam de gemeente met absoluut gezien de meeste nieuwe gevallen. Maar positief: in de afgelopen weken waren er steeds bijna 750 nieuwe meldingen in de hoofdstad.

En ook in het door eveneens door corona geplaagde Rotterdam neemt het aantal nieuwe positieve gevallen per week af. Vorige week waren het er 551, deze week 381. 

Positieve testen per 100.000 inwoners

Lokale piek of op retour?

Zoals op de kaart ook goed te zien is, verschilt de ontwikkeling van de verspreiding van het virus per gemeente. Op dit moment zijn er relatief veel besmettingen in bijvoorbeeld Gennep en Oldenzaal, waar het virus op z'n retour lijkt in grote steden Amsterdam en Rotterdam.

In onderstaande grafiek is de ontwikkeling per gemeente goed te zien. In de grafiek zie je het aantal besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen 7 weken. De curve geeft weer of er sprake is van een toenemende of afnemende trend. Zoek via de zoekbalk naar de ontwikkeling in je eigen gemeente.

Ontwikkeling nieuwe besmettingen per gemeente

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore