Ga naar de inhoud
Ruzie om bijen

Half miljoen bijen in beslag genomen, houder kon er niet goed voor zorgen

De bijen. Beeld © Politie Oost-Brabant

De dierenpolitie Oost-Brabant heeft in Veldhoven ongeveer een half miljoen bijen in beslag genomen. Dat gebeurde omdat de houder van de bijen er niet goed voor kon zorgen.

De houder van de bijen kocht het perceel eerder van een imker, die een periode het terrein mocht blijven betreden om voor de bijen te zorgen. "De twee kregen later ruzie, waarna de imker de toegang tot het terrein werd ontzegd", meldt de politie.

Bijen verwijderd van terrein

Maar een houder moet goed voor z'n dieren kunnen zorgen, dus toen er bij de politie meerdere meldingen binnenkwamen, besloot de politie zelf te gaan kijken. Vannacht voor zonsopkomst zijn de bijen van het terrein verwijderd. "Grond voor de inbeslagname betrof verduistering c.q. diefstal", meldt de politie. 

De kasten van de bijen werden dichtgemaakt voordat de dieren uit zouden vliegen. Ze zijn naar een opvanglocatie gebracht en de bijen worden nu verzorgd door een persoon met kennis van zaken.

Bijen mogelijk terug naar imker

Justitie gaat nu bekijken wat er moet gebeuren. De kans bestaat dat de bijen terug zullen gaan naar de imker die voorheen ook al voor de bijen zorgde.  

Wijk
Lees ook:
Wijk in Hoensbroek in opstand tegen bijenpoep