Water, water, water

Nog geen onweer gehad? Maak dan je borst maar nat

14 augustus 2020 10:55 Aangepast: 14 augustus 2020 12:03
Archieffoto. Beeld © ANP

Nu al klaar met het onweer? Of zit je er juist met smart op te wachten? Voor de eerste groep hebben we slecht nieuws, voor de tweede juist goed nieuws. Het dondert en bliksemt namelijk nog flink dit weekend.

Bijna iedereen zal te maken krijgen met het onweer, denkt meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar. Vanmiddag zijn waarschijnlijk het zuiden en midden van het land aan de beurt, vanavond het noorden.

50 millimeter

Volgens Erasmus kan er plaatselijk wel 50 millimeter neerslag vallen. Gemiddeld voor de maand augustus is tussen de 60 en 100 millimeter, zo zie je op deze kaart van het KNMI.

Het gemiddeld aantal millimeters neerslag in de maand augustus. Het gemiddeld aantal millimeters neerslag in de maand augustus.

En ook dit weekend is het raak. "Verspreid over het land vallen er buien en komt er onweer voor", zegt Erasmus. "De zondag is iets droger, maar ook dan vallen er op veel plekken in het land fikse buien."

Misschien nog wel 30 graden

Water dus. Veel water. Maar koelt het land dan ook lekker af na al deze hete dagen? Dat valt wel mee, al wordt het niet meer tropisch warm, verzekert Erasmus. "Een graad of 27 wordt het dit weekend. Lokaal kunnen we ergens misschien nog de 30 halen."

Waarom weerapps er bij onweer wel eens naast zitten:

'Het is net als popcorn', legt Nicolien Kroon van Buienradar uit.

De temperaturen blijven nog even boven de 25 graden, en dus houdt de hittegolf ook nog even aan. Die eindigt mogelijk maandag, en anders dinsdag. "Maandag halen we de 25 graden misschien nog, dinsdag lijkt het een graad of 22 te worden."

Bekijk hier of de buien al bij jou in de buurt zijn:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore