Onderzoek naar oorzaak

Zestien medewerkers van haven Beiroet aangehouden na explosie

06 augustus 2020 22:38 Aangepast: 06 augustus 2020 22:38
Het verwoeste havengebied in Beiroet Beeld © AFP

Zestien mensen van de haven in Beiroet zijn aangehouden in verband met de explosie van afgelopen dinsdag. De Libanese autoriteiten doen onderzoek naar de oorzaak van de explosie en de mogelijke verantwoordelijken voor de ramp.

Achttien medewerkers van de haven van Beiroet waren opgeroepen voor ondervraging, van wie er nu zestien in hechtenis blijven in afwachting van verder onderzoek. Het gaat om haven- en douanebeambten,  onderhoudsmedewerkers en hun managers.

Deze bruid in Beiroet ging wereld over: 'Ik was in shock'

Duizenden gewonden, meer dan honderd doden en honderdduizenden mensen dakloos: de explosie in Beiroet heeft een ravage aangericht. Maar hoe sterk was de explosie?

De minister van Buitenlandse Zaken van Libanon zei vandaag op de Franse radio dat een onderzoekscommissie vier dagen de tijd had gekregen om de verantwoordelijkheid voor de ontploffing vast te stellen.

De eerste bevindingen wijzen erop dat de explosie werd veroorzaakt door een brand die 2750 ton opgeslagen ammoniumnitraat deed ontploffen in een loods in de haven van Beiroet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ammoniumnitraat: wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore