Mazda 3 hatchback

Politie krijgt honderden tips over grijze Mazda in zaak doodgereden Tamar

05 augustus 2020 22:14 Aangepast: 05 augustus 2020 22:25
De Mazda 3 die door de politie wordt gezocht.

De politie heeft honderden tips binnengekregen over de grijze Mazda in de zaak van de 14-jarige Tamar, die 25 juli werd doodgereden op een dijk bij Marken. De auto zou betrokken kunnen zijn geweest bij het ongeluk.

Een politiewoordvoerder kon nog niet aangeven of de tips meer duidelijk maken over de herkomst van de auto. Het voertuig heeft witte kentekenplaten die op de gepubliceerde beelden niet leesbaar zijn. Ook kon de woordvoerder nog niet zeggen of er zich al mensen hebben gemeld die meer beeldmateriaal hebben.

Witte kentekenplaten

Het gaat om een grijze Mazda 3 hatchback die vermoedelijk is gebouwd tussen 2010 en 2014, met witte kentekenplaten. "We willen weten wie deze auto voor 25 juli en na 25 juli in de omgeving van Marken heeft gezien", zei de politie eerder vandaag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder doodgereden Tamar (14): 'Ze is achtergelaten als een beest'

Op camerabeelden is te zien dat de grijze Mazda rond 9 over 3 's nachts een parkeerplaats op komt rijden. Ruim twee uur later is volgens de politie op de beelden te zien dat twee personen de auto uitstappen en naar de voorkant van de auto lopen. Iets later stappen ze weer in en verlaten ze de parkeerplaats richting Marken. De politie hoopt dat iemand de mensen bij de auto herkent.

"We doen een beroep op de inwoners van Marken om hun camerabeelden, als ze die hebben, nog eens te bekijken of ze dit voertuig herkennen", zegt de woordvoerder.

Drie voorwerpen gevonden

De politie toont ook nieuwe beelden van voorwerpen die zijn aangetroffen rond de plek van het ongeluk. Het gaat om een zwart dopje en twee kleine voorwerpen. "Van het zwarte dopje willen we weten waar deze voor gebruikt wordt en wie deze herkent en van de twee kleine voorwerpen willen we weten waar ze voor gebruikt worden", zegt een woordvoerder van de politie. De oproep is met name gericht aan automonteurs of mensen die werkzaam zijn in een autofabriek. 

De politie wil graag weten waar deze voorwerpen voor gebruikt worden. De politie wil graag weten waar deze voorwerpen voor gebruikt worden.
Ook dit voorwerp werd aangetroffen op de plek van het ongeluk. Ook dit voorwerp werd aangetroffen op de plek van het ongeluk.

Tamar werd op zaterdag 25 juli dood gevonden langs de Zeedijk in Zuiderwoude, de dijk die Marken en Volendam met elkaar verbindt. Eerder werd ook al onderzoek gedaan naar andere auto's, maar dat leverde tot nu toe niets op.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie heeft auto op het oog in zaak doodrijden Tamar bij Marken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore