Huis afgebrand

'Benzine en ontstekingen in huis van man die tankstation binnenreed'

04 augustus 2020 17:29 Aangepast: 04 augustus 2020 17:37
De motorrijder kwam in de shop tot stilstand. Beeld © Persbureau Heitink

De motorrijder die vanochtend vroeg een tankstation bij Elst binnenreed, is de bewoner van een huis in Huissen dat rond dezelfde tijd in brand stond. Dat heeft de politie bevestigd. De man raakte gewond en ligt momenteel in een ziekenhuis in Nijmegen.

Rond 05.00 uur vanochtend reed de man een tankstation langs de A325 bij Elst binnen. Later onderzocht de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) een brandend huis in Huissen, omdat er sprake zou zijn van een gevaarlijke situatie. Nu blijkt dat de motorrijder de bewoner is van het huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Motorrijder rijdt dwars door rolluik shop tankstation binnen

Omwonenden van het huis zeggen tegen regionale krant De Gelderlander dat er meerdere dingen in brand stonden. Het zou gaan om een heg, een boot en een buitenboordmotor met brandstof, die zorgde voor hoge vlammen.

Wonder

Bewoners van een aantal buurhuizen moesten hun woning verlaten en de wijde omgeving werd afgezet. "We hoorden van brandweer en politie dat er benzine in de woning was uitgegoten en dat er op afstand bedienbare ontstekingen zijn gevonden. Het is eigenlijk een wonder dat de woning niet is ontploft", zegt een omwonende tegen de krant. 

Vanmiddag gaf de EOD het pand weer vrij. Ze willen nog niet zeggen wat er binnen is aangetroffen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'EOD onderzoekt huis van man die met motor tankstation binnenreed'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore