Bij booreiland

Gevonden lichaam bij Ameland is van 14-jarig meisje

17 juli 2020 14:49 Aangepast: 17 juli 2020 19:44
Het strand op Ameland. Beeld © De Vries Media

Vanmiddag is bij een booreiland in de Noordzee het lichaam gevonden van het 14-jarige meisje dat afgelopen zaterdag vermist raakte op Ameland.

Het lichaam is geborgen en naar Ameland gebracht, waar familieleden van het meisje haar hebben geïdentificeerd. het lichaam is overgedragen aan de familie. 

"We zijn opgelucht dat het meisje is gevonden en dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie", zegt burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland. "Ik heb heel veel waardering voor iedereen die meegeholpen heeft met zoeken en wil mijn dank uitspreken aan alle mensen die zich de afgelopen week hebben ingezet. De gemeente Ameland leeft intens mee met de familie. We wensen ze heel veel sterkte toe."

Zonsondergang

Zaterdagavond verdween de Duitse tiener toen ze met haar zusje vanuit het water naar de zonsondergang keek. Daarbij kwamen ze in de problemen. Hun vader probeerde te helpen, maar het meisje verdween in de golven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Garnalenkotters zoeken verder naar Duits meisje bij Ameland

Meteen werd een zoekactie opgezet met reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de kustwacht, eilandbewoners en de politie. Later hielpen ook lokale garnalenvissers mee bij de zoektocht.

Ook de rest van de week is gezocht naar het meisje. 

Vermissing meisje Ameland: 'Eiland is geschokt en leeft mee met familie'

De burgemeester van Ameland zei eerder al dat het 'zeer onwaarschijnlijk' was dat het meisje nog leefde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore