Vernoemd naar papa

Bijzondere naam dochtertje Usain Bolt: verwijzing naar eigen succes

08 juli 2020 13:00
De overwinningspose van Usain Bolt

In mei is voormalig sprinter Usain Bolt (33) vader geworden. Voor het eerst showt de Jamaicaanse wereldhouder zijn trots aan de wereld. Ook onthult hij haar naam: Olympia Lightning Bolt. En deze komt wel heel sterk overeen met de favoriete bijnaam van de sprinter zelf.

Gisteren schreef de sportman op Instagram: "Nu we samen met onze dochter Olympia Lightning Bolt een nieuw hoofdstuk zijn begonnen, kijk ik uit naar wat de toekomst ons zal brengen." Daarnaast wenst hij haar een hele fijne verjaardag en zegt hij altijd zijn best te blijven doen een glimlach op haar gezicht te houden.

Lightning Bolt

Naar de betekenis van de naam wordt vooralsnog gegist, al lijkt er een groot verband met papa Bolt zelf. Lightning Bolt (bliksemschicht) is immers een bijnaam die de snelste man ter wereld werd toebedeeld, dankzij zijn onverbeterlijke sprinttijden en wereldberoemde overwinningspose.

Na bekendmaking van de naam op Instagram kwam er een positieve reactie van toptennisser Serena Williams, die ook goud won op de Olympische Spelen. In 2017 noemde zij haar dochter Alexis Olympia.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore