Protest en extra beveiliging

Passagiers zonder mondkapje slaan Franse chauffeur hersendood

06 juli 2020 14:31 Aangepast: 07 juli 2020 08:37
In het Franse openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht. Beeld © AFP

Een Franse buschauffeur is hersendood verklaard, nadat hij gisteren door vier mensen ernstig werd mishandeld. De chauffeur weigerde in de buurt van de stad Biarritz om de verdachten aan boord te laten omdat ze geen mondkapje droegen.

Een mondkapje is in het openbaar vervoer in Frankrijk verplicht. De 50-jarige chauffeur weigerde vier mensen dan ook de toegang tot de bus, toen zij zonder masker en geldig vervoersbewijs vlak bij Biarritz de bus wilden instappen.

Zwaar hoofdletsel

De groep zou de chauffeur vervolgens ernstig hebben toegetakeld. Het slachtoffer werd buiten bewustzijn met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar hebben artsen hem vandaag hersendood verklaard. Hij wordt kunstmatig in leven gehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Coronaspuger' moet twee maanden cel in voor spugen op buschauffeur

Lokale media melden dat de politie de vier verdachten inmiddels heeft opgepakt.  

Protest

Uit protest tegen het geweld staan veel bussen in de regio vandaag stil. Collega’s van het slachtoffer zeggen geschokt te zijn, maar niet verrast.

De afgelopen tijd zijn er volgens de chauffeurs dagelijks incidenten, omdat passagiers weigeren zich aan de regels te houden. De vervoersmaatschappij steunt het protest en vraagt om extra beveiliging.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore