Over de vluchtstrook

Politie vervolgt automobilist na dashcambeelden op Dumpert

17 juni 2020 17:48
Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Een 29-jarige man uit Eindhoven moet zich gaan verantwoorden voor de rechter voor roekeloos rijgedrag. Beelden van zijn actie verschenen op Dumpert, waar mensen verontwaardigd reageerden. De politie zag dezelfde beelden en besloot op basis daarvan een onderzoek in te stellen.

De man reed met zijn auto over de vluchtstrook, ging volgens de politie ook te hard. Hij reed ook tussen twee auto's door, terwijl hij op een tweebaansweg reed, ook wel tripleren genoemd. De beelden zijn hier te zien

Dankzij een nieuwe wet die sinds januari geldt, kan de bestuurder nu vervolgd worden in een zaak waar deze drie overtredingen worden samengevoegd. Hij wordt nu verdacht van 'het opzettelijk roekeloos rijden waarbij anderen risico lopen op zwaar lichamelijk letsel of de dood’.

Gefilmd met dashcam

Een van de auto's die de bestuurder inhaalde, was voorzien van een dashcam. Nadat deze video op Dumpert verscheen, zocht de politie contact met de maker van de beelden. Ook schat de politie in op basis van eigen onderzoek dat de verdachte een snelheid van van 167 km/h had, waar je 100 kilometer per uur mag rijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Door rood, te hard en over de vluchtstrook: dit mag jij niet, maar de politie wél

De verdachte is een 29-jarige man uit Eindhoven. Na een verhoor moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Met lachgas op de brommer

Op dezelfde dag dat hij zijn rijbewijs bij het politiebureau inleverde, zagen agenten in Eindhoven een man op een brommer rijden met een lachgasballon in zijn hand. Het bleek om dezelfde man te gaan. Hij heeft ook een proces-verbaal gekregen voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. 

De 29-jarige man moet nu voorkomen voor de rechter. Bij de Landelijke Eenheid van de politie zijn vooralsnog geen andere zaken bekend waarop op basis van videobeelden iemand wordt vervolgd voor deze nieuwe verkeerswet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore