Omgebouwd pistool

Amsterdamse rapper (17) opgepakt met vuurwapen bij opnames clip

29 mei 2020 15:25
Archieffoto Beeld © ANP

De politie in Amsterdam heeft een 17-jarige rapper aangehouden, omdat hij een vuurwapen bij zich had. Samen met zeven anderen was hij bezig met opnames voor een drillrapclip.

Het vuurwapen dat de aangehouden jongen droeg, was een omgebouwd gasalarmpistool, waarmee echte kogels konden worden afgevuurd.

De acht jongens liepen gisteravond gekleed in hoodies tussen schuren en garages op de Karperstraat in Amsterdam-Zuid. Een van de jongens droeg een bivakmuts en er was een cameraman.

Proef in Rotterdam: 2500 euro boete voor ouders van messenbezitters

Om messengeweld te bestrijden krijgen Rotterdamse ouders van wie hun kind voor de tweede keer wordt betrapt met een mes, binnenkort een dwangsom van 2500 euro. Daar vinden ze hier op straat wel wat van.

In drillrapclips bespotten en bedreigen groepen jongeren elkaar en worden vaak wapens getoond. Volgens de politie ligt echt geweld op de loer bij zulke clips.

"Rap is een gewaardeerde, eigentijdse muzikale uitingsvorm over wat met name jongeren bezighoudt", zegt een woordvoerder. Maar de verheerlijking van geweld, bedreigingen, wapenbezit en het tonen van messen en vuurwapens alsof het de normaalste zaak van de wereld is, noemt de politie 'zorgelijk en onacceptabel'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wapen ging af: 'Slachtoffer schietpartij per ongeluk gedood bij opname videoclip'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore