Rellen lopen op

CNN-journalist gearresteerd tijdens live-verslag over rellen in Minneapolis

29 mei 2020 12:53 Aangepast: 29 mei 2020 16:49
Correspondent Omar Jimenez. Beeld © CNN

Een correspondent van de Amerikaanse nieuwszender CNN is gearresteerd terwijl hij in Minneapolis verslag deed van de protesten. Live op televisie was te zien hoe de journalist werd afgevoerd door politieagenten. Hij zat korte tijd vast, maar is inmiddels weer vrij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwarte gemeenschap VS is wanhoop nabij en wil hulp witte Amerikanen

Omar Jimenez werd middenin zijn live-verslag onderbroken door de agenten. Hij legde ze uit dat hij een journalist is en mee wilde werken, maar kreeg geen gehoor. "Je bent gearresteerd", zei een agent tegen hem. Op de vraag waarom kreeg hij geen antwoord. Niet veel later werden ook de twee collega's die bij Jimenez waren, gearresteerd.

Jimenez is inmiddels weer vrijgelaten en vertelt over zijn arrestatie."Er moest ontruimd worden en wij gingen ook aan de kant. We stapten opzij, zodat we niet in de weg zouden staan. Het moment voor de arrestatie rende één demonstrant langs ons naar voren. Die werd gearresteerd en daarna richtten de politie zich tot ons."

CNN reageerde na de arrestatie op Twitter. De nieuwsorganisatie noemde het een duidelijke schending van de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Ze eisten dat hun drie medewerkers weer vrij werden gelaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fatale arrestatie van zwarte man in Minneapolis schokt Amerika

Rellen lopen op

Er zijn rellen in de stad naar aanleiding van de dood van de 46-jarige zwarte man George Floyd. Tijdens diens arrestatie maandag plaatste een witte agent minutenlang zijn knie op de keel van Floyd. Hij overleed aan de gevolgen daarvan in het ziekenhuis. De agent en drie collega's die bij de arrestatie waren zijn ontslagen.

De protesten lopen hoog op. De politie heeft met rubberkogels geschoten en traangas gebruikt. In het zuidoosten van Minneapolis werd een politiebureau bestormd en in brand gestoken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore