Ga naar de inhoud
Zomervakantie

Vakantiekaart: waar mag je deze zomer naartoe?

Beeld © RTL Nieuws/ANP

Steeds meer landen staan toeristen uit Nederland toe. Maar tegelijkertijd is voor de Portugese hoofdstad Lissabon en twee regio's in Spanje de alarmfase weer opgeschroefd. In dit artikel lees je wat de regels zijn voor Nederlanders in de 10 populairste vakantiebestemmingen.

Dit artikel gaat over zomer 2020, klik hier voor de regels in 2021.

Wil je op vakantie, dan zijn er twee belangrijke dingen om op te letten: de regels in het land van bestemming én het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dat reisadvies is per 15 juni voor veel landen versoepeld naar 'geel'. Dat betekent: vakantiereizen zijn weer toegestaan, maar let wel op, want er zijn risico's. Ook is het reisadvies in een aantal plaatsen toch weer opgeschroefd naar oranje. De regels in het land van bestemming vind je in onderstaande kaart.

Ben je nou benieuwd hoe dat is, reizen door Europa? Lees dan het blog van redacteur Laura Veneman. Zij reisde per auto, trein en vliegtuig door Duitsland, Oostenrijk en Griekenland.

Bekijk de regels van de populairste vakantielanden

Onder de kaart vind je de uitgebreidere informatie per land

Dit artikel wordt dagelijks up to date gehouden met informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de ANWB, de International Air Transport Association, overheidswebsites en internationale persbureaus. 

Op 16 juni zijn de kleuren aangepast, om beter overeen te komen met de kleuren die het ministerie van Buitenlandse Zaken gebruikt.