Nederland en België

Drie arrestaties in groot onderzoek naar internationale drugssmokkel

23 mei 2020 21:06 Aangepast: 23 mei 2020 21:07
Een drugslab, beeld ter illustratie. Beeld © ANP

In een groot onderzoek naar internationale drugssmokkel zijn in Nederland drie verdachten aangehouden. In België werden nog een zes mensen opgepakt. Dat meldt de federale politie in België vandaag.

De arrestaties waren dinsdag, maar vandaag komt het nieuws pas naar buiten. Het gaat om een 31-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 30-jarige man uit Etten-Leur en een 62-jarige man uit Rotterdam. De politie in België werd bijgestaan door de Nederlandse politie en justitie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Douanier die containers met cocaïne doorliet veroordeeld tot 14 jaar cel

Er is beslag gelegd op de woning in Ouderkerk aan den IJssel, een luxe auto en de bankrekening van de bewoner. Daarnaast zijn juwelen, 20.000 euro contant geld, horloges en gegevensdragers in beslag genomen.

Juwelen, diamanten en horloges

In België werden meer dan 2 miljoen euro in contant geld, 40 auto's, 90 motoren, juwelen, diamanten en horloges in beslag genomen. De bende wordt ervan verdacht jarenlang grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar België te hebben gesmokkeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vlaamse (41) sterft aan dodelijke dosis drugs in rode wijn uit Nederland

De drie verdachten in Nederland zijn woensdag voorgeleid aan de officier van justitie met oog op uitlevering aan België. De rechtbank in Amsterdam beslist daar volgende week over. Tot dan zitten ze alle drie vast. Van de zes verdachten in België zitten er nog vijf vast.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore