Nieuws

Gegevens 9 miljoen klanten op straat na dataroof bij Easyjet

19 mei 2020 13:35 Aangepast: 19 mei 2020 13:44
Beeld © ANP

De persoonlijke gegevens van 9 miljoen klanten van Easyjet zijn buitgemaakt door hackers. Dat meldt het bedrijf. In een statement spreekt de vliegmaatschappij van een 'aanval uit een zeer geavanceerde bron'.

Volgens de luchtvaartmaatschappij is er snel actie ondernomen en hebben de kwaadwillenden geen toegang meer tot de gegevens. Na onderzoek bleek dat de hackers toegang hebben gehad tot de e-mailadressen en reisgegevens van 9 miljoen klanten.

Geen duidelijkheid over Nederlandse klanten

Klanten wiens gegevens bij de dataroof buit zijn gemaakt, horen uiterlijk 26 mei van Easyjet. Het bedrijf was niet bereikbaar voor vragen. Het is dan ook niet duidelijk of ook Nederlandse klantgegevens zijn buitgemaakt.

Uit het onderzoek bleek ook dat er bij een specifieke groep klanten, 2208 mensen, ook toegang is geweest tot hun creditcardgegevens. Zij krijgen allemaal ondersteuning aangeboden van Easyjet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Easyjet stopt voorlopig helemaal met vliegen

Advies: wees alert

De luchtvaartmaatschappij stelt dat er geen bewijs is gevonden dat privégegevens van mensen zijn misbruikt. Wel adviseert het bedrijf klanten om alert te zijn, zeker als ze benaderd worden door mensen die zich voordoen als vertegenwoordigers van Easyjet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van