Zij stierven door corona

'Mijn moeder heeft ons geleerd wat liefde is'

06 mei 2020 12:10 Aangepast: 06 mei 2020 14:48

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Wil van den Bosch-Stigter (88) uit Kortenhoef.

Dochter Diana:

"Mijn moeder woonde zelfstandig, maar wel in een wooncomplex. Op 24 maart hadden we besloten om mijn moeder te verhuizen naar het huis van mijn zus. We waren bang dat er een lockdown zou komen en dat onze moeder alleen kwam te zitten. Dat wilde ze niet.

We hadden beloofd, toen onze vader acht jaar geleden overleed, dat we voor haar zouden zorgen en dat ze nooit alleen zou zijn. Dat zijn we nagekomen.

Helaas werd ze ziek. Ze had koude rillingen, koorts en een dubbele longontsteking. Diagnose: corona."

"De crematie was sober met alleen de familie, maar wij hebben haar beloofd dat we het overdoen."

"Vijf dagen heeft ze gevochten voor haar leven. Mijn broer, mijn zus en ik verzorgden haar in witte pakken. Het afscheid was vreselijk. Ze herkende ons niet meer. We konden haar geen knuffel en geen kus geven. Niets. Vreselijk.

De crematie was sober met alleen de familie, maar wij hebben haar beloofd dat we het overdoen en dat ze krijgt wat ze verdient: een mooie herdenking met iedereen die van haar houdt."

'Mijn broer, mijn zus en ik verzorgden haar in witte pakken.' 'Mijn broer, mijn zus en ik verzorgden haar in witte pakken.'

"Dan zijn er mensen die zeggen: de dorre bomen moeten eerst. Maar deze mooie boom was onze moeder, de liefste moeder en oma die je maar voor kunt stellen.

Mijn moeder was een hele zorgzame vrouw. Ze werkte vroeger hard om het iedereen naar de zin te maken en was getrouwd met Gerrit. Ze was een echt gezinsmens en wilde altijd iedereen om haar heen.

Als er iets aan de hand was, kwam ze altijd of kon je haar bellen. Dan was ze er voor je."

"Ze waren stuk voor stuk ook allemaal heel gek van oma."

"We hebben vooral mooie herinneringen aan haar. Wat het eerste in mij opkomt: de kleinkinderen. Ze was een echte oma voor hen. Ze ging samen met mijn vader naar een bungalowpark met alle kleinkinderen. Dan hadden wij als ouders een weekend vrij.

Mijn moeder was trots op haar kinderen, maar nog trotser op haar klein- en achterkleinkinderen. Elf stuks inmiddels. Ze waren stuk voor stuk ook allemaal heel gek van oma."

"Ik hoop dat ik net zo'n leuke oma word als zij altijd was. "

"Ik zou haar nog graag willen zeggen dat ik me geen betere moeder had kunnen wensen. Zij heeft ons geleerd wat liefde is en hoe je zorgt voor je familie en je gezin.

Ik hoop dat ik net zo'n leuke oma word als zij altijd was. En ik wil haar zeggen dat ik haar ongelooflijk mis, want ondanks haar hoge leeftijd was ze er nog steeds voor ons."

Eerbetoon

Elke dag horen we hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus. In deze serie portretteert RTL Nieuws mensen achter de cijfers. Nabestaanden kunnen zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naar eerbetoon@rtl.nl.

Het eerbetoon verschijnt vervolgens op deze pagina.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore