Corona-update, stel je vraag

Social distancing: maar hoe zit het met latrelaties?

26 april 2020 12:46 Aangepast: 26 april 2020 17:44
Beeld © RTL Nieuws

We moeten 1,5 meter afstand houden en mogen alleen naar buiten als het noodzakelijk is. Maar hoe zit het met het zien van je partner, als je daar niet mee samenwoont? Mag je die dan helemaal niet meer zien?

Dat is wat Henk, Arno en Nicole zich afvroegen en daarom behandelen we deze vraag in de 58ste editie van de corona-update.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: "Er zijn geen uitzonderingen op de coronamaatregelen voor mensen in een latrelatie", zegt een woordvoerder van het RIVM.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom niet op bezoek bij opa en oma als kinderen het virus nauwelijks verspreiden?

De maatregel om tijdens bezoek aan iemand 1,5 meter afstand te houden, geldt dus ook voor partners die niet met elkaar samenwonen. Uiteindelijk gaat het erom of je wel of niet een huishouden bent samen. Als dat zo is, hoef je onderling geen afstand te houden.

Wel of geen huishouden?

Heb je een relatie met iemand waar je niet mee samenwoont, dan hoor je niet bij hetzelfde huishouden en gelden tussen jullie beide dus dezelfde regels als tussen jou en bijvoorbeeld een collega. Je mag elkaar nog wel zien, maar je moet 1,5 meter afstand houden.

Dit gouden huwelijk werd gevierd met drive-in felicitaties

Het had natuurlijk een groot knalfeest moeten worden, het 50-jarige huwelijksjubileum van de familie Voortman uit Twello. Maar dat viel door de coronacrisis in het water. Toch hebben ze er met deze drive-in viering nog iets van weten te maken.

"We kunnen ons heel goed voorstellen dat mensen er moeite mee hebben om elkaar niet te zien of afstand te houden", zegt de woordvoerder. "Dat geldt niet alleen voor mensen in een relatie, maar ook voor ouders met kinderen die niet thuiswonen of voor ouderen. Deze maatregel is voor heel veel groepen moeilijk."

Elke dag beantwoorden we een vraag van onze lezers over het coronavirus. Heb jij een vraag? Stel hem hieronder.

RTL Nieuws corona-update

Antwoord op coronavragen

Hier lees je alle vragen en antwoorden terug van antwoorden op vragen van bezoekers over corona.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore