Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Social distancing

Honderden mensen op elkaar bij protesten tegen coronamaatregelen in Brazilië

19 april 2020 14:05 Aangepast: 19 april 2020 14:24
Demonstranten tijdens één van de protesten in Brazilië. Beeld © AFP

Honderden mensen zijn in Brazilië de straat op te gaan om te protesteren tegen de coronamaatregelen van de overheid. De demonstranten zijn het niet eens met de strenge lockdown en steunen president Jair Bolsonaro.

In onder andere Rio de Janeiro, São Paulo en hoofdstad Brasilia staan de straten vol met toeterende auto's en mensen. De demonstranten eisen het aftreden van de politici die instemden met de coronamaatregelen.

De president van Brazilië, Jair Bolsonaro, heeft zelf ook felle kritiek op de maatregelen. Eerder ontsloeg hij al Luiz Henrique Mandetta, zijn minister van gezondheid. De twee waren het wekenlang oneens over de aanpak van het coronavirus.

'Een griepje'

Mandetta riep inwoners van het land op om thuis te blijven. In diverse interviews benadrukte hij het belang van afstand houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Bolsonaro uitte openlijk kritiek op die aanpak. Hij sprak voortdurend van 'een griepje' en vertelde mensen dat ze hun dagelijks leven weer moesten oppakken.

Inmiddels heeft de president zijn toon iets gematigd en is het land dus toch in een lockdown gegaan. Inwoners zijn bang voor de economische gevolgen daarvan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Braziliaanse president Bolsonaro ontslaat gezondheidsminister

Brazilië is het land met de meeste coronabesmettingen van Zuid-Amerika. Er zijn ruim 36.000 besmettingen en 2372 doden geteld tot nu toe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore