Ga naar de inhoud
10.000 aanmeldingen

Artsen willen massaal bijscholing over corona

Italiaanse dokters testen mensen op het virus in Turijn. Beeld © Getty Images

Al bijna 10.000 artsen en huisartsen hebben zich aangemeld voor een online bijscholingscursus vanavond. Onder anderen viroloog Marion Koopmans en internist-viroloog Eric van Gorp zullen de andere artsen meer vertellen over het virus.

Ieder uur komen er 500 aanmeldingen bij, vertelt initiatiefnemer Richard Supheert aan Medisch Contact. In de bijscholing wordt volgens het blad onder meer gesproken over de manier waarop je als arts en huisarts in kan spelen op de snel veranderende situatie, en wat er in de komende maanden verwacht kan worden.

'Uit de hand gelopen'

Er waren veel vragen over het stellen van de diagnose, en daarom dacht Supheert aan dit idee. "Inmiddels is het een beetje uit de hand gelopen", zei hij. 

Kerngezonde
Lees ook:
Kerngezonde Robin (27) aan de zuurstof door corona: 'Ik was echt bang'

Eerder bleek al dat het stellen van de diagnose niet altijd goed ging. Bijvoorbeeld bij Robin (27). Hij ging op wintersport, maar kwam ziek terug. De dokter zei hem: "Je moet nu niet zoals iedereen denken dat je corona hebt. Je bent jong en fit. Waarschijnlijk heb je gewoon een griepje."

Robin had wél corona

Robin had tóch corona, kreeg amper nog adem. In het ziekenhuis volgde de diagnose alsnog: corona. En hij is er nog niet bovenop: "Na het ophangen van de was ben ik bekaf", zei hij tegen RTL Nieuws.

De sleutel om corona te bestrijden? Zo werkt groepsimmuniteit

02:47
Dit is de manier waarop ons kabinet de crisis wil aanpakken.

Artsen die vanavond niet meedoen aan de e-learning, kunnen zich later alsnog laten bijscholen. De les wordt na de uitzending als on demand webinar aangeboden via medischescholing.nl.