Wintersportvakantie Lech

Kusje voor papa: Oranjes samen op de foto in de sneeuw

25 februari 2020 09:47 Aangepast: 25 februari 2020 13:52
Koning Willem-Alexander en prinses Amalia. Beeld © ANP

Daar zijn ze weer! De Oranjes zijn net als elk jaar op wintersport in het Oostenrijkse Lech en gingen traditiegetrouw op de foto voor de pers. Samen met prinses Beatrix en het gezin van prins Constantijn en prinses Laurentien gingen ze op de foto.

De fotosessie in Lech is al bijna zeventig jaar een traditie. Jaarlijks komen tientallen fotografen van de Nederlandse en buitenlandse pers naar Oostenrijk voor de foto's.

Het persmoment zorgt ervoor dat de familie een rustige vakantie kan hebben. Alleen tijdens de fotosessie mag de pers foto's maken. Alle andere momenten zijn privé.

Lachen voor de camera: Oranjes poseren voor jaarlijkse fotosessie in Lech

Tal van fotografen kwamen weer af op de jaarlijkse fotosessie in Lech.
Het fotomoment is een jaarlijkse traditie tijdens de wintersportvakantie van de Oranjes. Het fotomoment is een jaarlijkse traditie tijdens de wintersportvakantie van de Oranjes.
Ook prinses Beatrix gaat nog elk jaar mee op wintersport. Ook prinses Beatrix gaat nog elk jaar mee op wintersport.

Niet alle pers welkom

RTL Boulevard was dit jaar niet welkom bij de fotosessie. Reden hiervoor is de publicatie van een Instagramfoto na de kerstmusical waaraan prinses Amalia meedeed. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is dat een schending van de mediacode.

Royaltydeskundige Marc van der Linden reageerde eerder verbijsterd. "Zij brengen het naar buiten en wij laten het ook zien. En dan komt er een sanctie voor het programma, dat voor de rest nog nooit iets fout heeft gedaan. Een flinke sanctie", zei hij. "Waar haalt de RVD het recht vandaan om dat zelf te bepalen en niet bijvoorbeeld via de rechter te laten gaan?"

Koningin Máxima met haar dochters vlak voor het fotomoment. Koningin Máxima met haar dochters vlak voor het fotomoment.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RTL Boulevard niet welkom bij fotosessie Oranjes in Lech

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore