Uitbraak Covid-19

Passagiers op de Westerdam kunnen mogelijk morgen weg uit Cambodja

13 februari 2020 17:06 Aangepast: 13 februari 2020 17:12
Beeld © Holland America Line

De eerste passagiers van het cruiseschip Westerdam kunnen mogelijk morgen met een vliegtuig vertrekken uit Cambodja. Aan boord van de Westerdam zijn 1455 passagiers, onder wie 91 Nederlanders. Het schip zocht de afgelopen dagen een haven om aan te meren, maar vond die niet vanwege angst voor het nieuwe coronavirus.

Vanochtend meerde het uiteindelijk aan in de haven van het Cambodjaanse Sihanoukville. Niemand aan boord heeft het virus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flip zit vast op cruiseschip Westerdam: 'Nederland, help ons!'

Vluchten uitstellen

Volgens het moederbedrijf van HAL, Carnival Corporation, zijn de procedures aan boord van het schip complex, maar staan er voor morgen vluchten paraat. Of de mensen dan daadwerkelijk vertrekken en of daar ook (alle) Nederlanders bij zitten is niet bekend.

"Gezien het aantal organisaties dat betrokken is bij de ondersteuning van de complexe activiteiten vandaag, kost het tijd. Daarom moesten we vandaag onze eerste geplande chartervluchten uitstellen, maar we hebben vliegtuigen paraat staan voor morgen. We zijn iedereen hier in Cambodja dankbaar die ons vandaag helpt en verwelkomt", aldus de verklaring vanuit Seattle.

Zo gaan huisartsen testen op het coronavirus:

Het coronavirus is nog niet in Nederland gevonden, maar voor de zekerheid gaan huisartsen er toch op testen. Het gaat om een uitbreiding van de standaard grieptest.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore