Huisarrest

Niet haar 10-jarige vriendje, maar een 15-jarige jongen is vader van kind Daria (13)

13 februari 2020 17:03 Aangepast: 13 februari 2020 20:53
Daria en Ivan

Er is een opvallende wending in het verhaal van de Russische Daria (13). Zij kondigde vorige maand op nationale televisie haar zwangerschap aan. Haar 10-jarige vriendje Ivan zou de vader zijn, maar nu blijkt dat niet Ivan, maar een 15-jarige jongen waarschijnlijk de vader is.

Het verhaal van Daria kreeg wereldwijde aandacht in de media toen ze haar zwangerschap groots aankondigde op televisie. Er werd meteen getwijfeld aan wie de vader was. Haar 10-jarige vriendje zou namelijk nog helemaal niet geslachtsrijp zijn. 

Een uroloog die Ivan onderzocht, had meteen twijfels. "In theorie is het mogelijk dat een 10-jarige jongen een vrouw bevrucht, maar dat geldt niet voor Ivan. Uit tests van het ziekenhuis blijkt dat er nog geen actieve spermacellen in zijn lichaam aanwezig zijn. Hij is nog maar een kind. Ik heb de testresultaten wel drie keer gecheckt", zei hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwangerschap van 13-jarig meisje houdt Rusland in zijn greep, is dit de vader?

Toch hielden zowel Daria als Ivan en zijn vader vast aan hun verhaal. "Daria is nooit met een andere jongen geweest. Daar ben ik zeker van. Ik ben de vader van de baby", zei Ivan.

Huisarrest

Volgens Russische media is de politie nu betrokken bij de zaak en zij verdenken de 15-jarige jongen ervan de vader te zijn. Hij zou huisarrest hebben gekregen omdat de leeftijdsgrens voor het instemmen met seks ligt bij zestien.

Toen Daria het nieuws over haar zwangerschap bekendmaakte was ze acht weken zwanger. Hoe het nu met haar zwangerschap gaat is niet bekend. Ze zou nu elf weken zwanger zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore