Vakantievluchten

Minister: opening Lelystad Airport in 2020 wordt krap

11 februari 2020 18:39 Aangepast: 11 februari 2020 18:54
Lelystad Aiport wordt uitgebreid voor vluchten naar populaire vakantiegebieden. Beeld © ANP

Het is steeds onzekerder of Lelystad Airport dit jaar nog open kan. "Het begint wel krap te worden", zegt minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Onduidelijk is nog welke gevolgen de stikstofcrisis precies heeft voor de opening van de luchthaven. "Dat heeft ieder project moeilijker gemaakt, omdat je allerlei onderzoeken moet doen en moet compenseren", zegt Van Nieuwenhuizen.

Eerder ging er al een streep door de opening dit voorjaar. De kans dat er in het najaar alsnog vluchten vanaf Lelystad vertrekken, wordt ook met de dag kleiner, zegt minister Van Nieuwenhuizen.

Winterseizoen

De Tweede Kamer moet ook nog groen licht geven voor de opening van de luchthaven. "Wil je het winterseizoen nog halen, dan moeten we in april de besprekingen afronden", aldus de minister. "We doen ons best om Lelystad Airport zo snel mogelijk te openen, maar het begint wel krap te worden."

Opening Lelystad Airport in 2020 wordt krap

De kans dat er dit najaar al vluchten vanaf Lelystad vertrekken, wordt met de dag kleiner, zegt minister Van Nieuwenhuizen.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Werkgevers eisen dat Lelystad Airport eindelijk opent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore