Ga naar de inhoud
Verboden vereniging

Aangehouden personen in onderzoek vereniging Martijn langer vast

De doorzoeking van de woning in Hengelo Beeld © SPS Media / Jack Huygens

De twee mannen die vorige maand zijn aangehouden in het onderzoek naar de voortzetting van de verboden vereniging Martijn, blijven langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam besloten.

Eerder werd het voorarrest van de twee al met twee weken verlengd. Deze week bepaalde een meervoudige raadkamer van de rechtbank dat het voorarrest van de man van 75 jaar met 90 dagen wordt verlengd. Van de 32-jarige verdachte is de voorlopige hechtenis met 30 dagen verlengd.

Beide verdachten zitten nog in volledige beperkingen, en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Undercoveronderzoek

De twee personen werden aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de pedoclub, wat RTL Nieuws eind vorig jaar na een undercoveronderzoek onthulde

Oud-leden
Undercover
Oud-leden verboden pedoclub Martijn in besloten kring verder, OM start onderzoek

In dat onderzoek werd vorige maand op vier woonadressen verspreid over Nederland gezocht naar bewijs. Daarbij werd in Haarlem een man van 75 jaar aangehouden vanwege verdenking van het bezit van kinderporno. In Hengelo werd diezelfde dag een 32 jarige man aangehouden op verdenking van het voorbereiden van seksueel misbruik van kinderen. De voorlopige hechtenis is nu verlengd op basis van deze verdenkingen.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de voortzetting van de verboden vereniging gaat nog altijd verder. Bij de doorzoekingen zijn er mobiele telefoons, computers en gegevensdragers zoals USB-sticks in beslag genomen. Voorlopig richt het onderzoek zich op de inhoud daarvan.

Bron: RTL Nieuws