'Zeer gevaarlijke inhoud'

Wandelaar loopt met tas vol handgranaten door bos in Ede

28 januari 2020 16:31 Aangepast: 28 januari 2020 16:49
Het tasje met de handgranaten. Beeld © Politie Ede

Een wandelaar in Ede heeft gisteren in een bos een tas met daarin 'zeer gevaarlijke handgranaten van Joegoslavische makelij' gevonden. Dat schrijft de politie op Facebook. De man wilde het tasje niet onbeheerd achterlaten en liep er honderden meters mee door het bos.

De man liep in het bos in de buurt van een parkeerplaats langs de N224 in Ede. Na een poosje bedacht hij zich dat het misschien wel gevaarlijk was wat hij deed, waarop hij de tas neerzette en de politie belde. 

'Extreem gevaarlijke inhoud'

Volgens de politie had de tas een 'extreem gevaarlijke inhoud'. Na het telefoontje van de man zette de politie de parkeerplaats af en werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingeschakeld. 

Deze nam de Joegoslavische handgranaten mee. Ze zijn ingeleverd bij het Nederlands Forensisch Instituut, die de explosieven gaat onderzoeken. Volgens de politie worden dergelijke handgranaten regelmatig aangetroffen in het criminele circuit. 

De politie waarschuwt mensen nu voor dit soort situaties. "Als je ergens explosieven aantreft of het vermoeden hebt dat het een explosief zou kunnen zijn, blijf dan van het projectiel af en contact ons. Wij raden ten zeerste af om explosieven of projectielen op te pakken en te verplaatsen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore