Alcohol in spel

Agenten moeten wegspringen voor automobilisten

26 januari 2020 11:23 Aangepast: 26 januari 2020 11:27
Archieffoto Beeld © ANP

Een 29-jarige dronken vrouw uit Breda is afgelopen nacht met haar auto recht op een politieagent afgereden. Ook in Delft moesten agenten wegspringen omdat een 52-jarige man uit Schipluiden op ze wilde inrijden bij een alcoholcontrole

De agent moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Ze had volgens de politie drie keer meer gedronken dan is toegestaan.

Extra snelheid

De agent zag op de Prinsenkade een auto zonder verlichting aan komen rijden. Hierop besloot de agent een stopteken te geven. Ondanks hij een opvallend veiligheidsvest droeg, merkte hij dat de bestuurster geen vaart minderde.

De auto maakte ter hoogte van de agent zelfs extra snelheid, waarop hij weg moest springen om een aanrijding te voorkomen. De vrouw kon even later alsnog worden aangehouden. Ze maakte daarbij volgens de politie een opvallend vrolijke en lacherige indruk.

De vrouw werd naast de poging doodslag op de agent ook aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Ze heeft haar rijbewijs moeten inleveren.

Op tijd wegspringen

Ook in Delft moesten agenten wegspringen omdat een 52-jarige man uit Schipluiden op ze wilde inrijden bij een alcoholcontrole. Doordat zij op tijd wisten weg te springen, zijn zij volgens de politie niet gewond gemaakt.

Beide agenten hebben aangifte gedaan. Ook deze man probeerde aan de controle te ontkomen, maar na een korte achtervolging kon hij toch worden gearresteerd.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore