Moord op Mohamed Bouchiki

Twee verdachten aangehouden voor vergismoord in Amsterdam

26 januari 2020 11:01 Aangepast: 26 januari 2020 15:38
Onderzoek in Amsterdam kort na de schietpartij. Links Mohammed Bouchikhi. Beeld © Politie / ANP

De politie heeft begin deze week twee verdachten aangehouden voor de dood van de 17-jarige Amsterdamse jongen Mohamed Bouchikhi. Dat meldt de politie vandaag. De jongen kwam twee jaar geleden om het leven bij de schietpartij in het buurthuis waar hij stage liep.

Bouchiki werd neergeschoten in het buurthuis in de Amsterdamse wijk Wittenburg en overleed aan zijn verwondingen. 

Emylio G.

De verdachten zijn een 26-jarige vrouw uit Zwanenburg en de 26-jarige Emylio G., die al eerder werd aangehouden in verband met de zaak. De politie vermoedt dat hij een van de schutters is geweest. G. werd toen weer vrijgelaten, maar bleef wel verdachte.

Verder onderzoek heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij afgelopen maandag opnieuw is aangehouden. 

De verklaring van de politie:

Op het moment van zijn aanhouding zat G. al vast op verdenking van betrokkenheid bij een andere zaak. De vrouw uit Zwanenburg wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan het dodelijke schietincident. Zij is eerder deze week weer vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

Gianni L.

Bij de schietpartij op vrijdag 26 januari 2018 raakten twee anderen gewond, onder wie de toen 19-jarige Gianni L.. Hij was vermoedelijk het doelwit van de schutters.

De dood van Bouchikhi had grote impact op de wijkbewoners. Honderden mensen liepen na zijn dood mee in een stille tocht. Ze waren geschokt, ook omdat de kogelregen zich had voorgedaan in een buurthuis voor de ogen van veel kinderen. Gianni L. was een paar maanden eerder ook al doelwit van een schietpartij in dezelfde wijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoge beloning voor gouden tip 'vergismoord' op stagiair in buurthuis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore