Been gebroken

Vijf leden Nederlands gezin door golf gegrepen in Spanje

20 januari 2020 15:45 Aangepast: 20 januari 2020 17:27
Water slaat op de rotsen bij Alicante. Beeld © AFP

Vijf leden van een Nederlands gezin zijn in het oosten van Spanje meegesleurd door een grote golf. Ze werden door het water gegrepen toen ze vanaf een dam naar de onstuimige zee keken en foto's maakten.

Dat gebeurde in Calp in de provincie Alicante. Getuigen sloegen direct alarm bij de hulpdiensten. De familieleden waren daardoor binnen enkele minuten gered en ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de krant Diario Informaçion hielden de vijf zich vast aan de rotsen om te voorkomen dat ze in de zee zouden belanden.   

Het noodweer aan de kust bij Alicante:

Noodweer

Een van de slachtoffers heeft volgens Información een been gebroken. Ook andere gezinsleden zouden gewond zijn geraakt.

Storm Gloria veroorzaakt grote overlast

Door het noodweer in Spanje zijn op verschillende plekken drie mensen om het leven gekomen. Een man overleed in de plaats Ávila nadat hij op zijn hoofd werd geraakt door een rondvliegende dakpan. Een andere man kwam in de provincie Asturië om het leven toen hij werd aangereden terwijl hij zijn sneeuwkettingen aan het bevestigen was en ook een dakloze vrouw stierf door het noodweer. Zij bezweek in een park in de gemeente Gandia, onder Valencia, tijdens haar slaap.

Door storm Gloria is de overlast op veel plekken groot. De storm gaat gepaard met harde windstoten en er valt veel sneeuw en regen. Gisteren werd het vliegveld van Alicante-Elche voor zeker 24 uur gesloten. Voor de autonome regio Valencia, waarvan Alicante deel uitmaakt, werd code rood afgegeven. Ook elders in Spanje zorgt het slechte weer voor overlast. Zo blijven El Retiro en acht andere parken in Madrid dicht wegens het risico op windstoten, meldde het Spaanse persbureau Europa Press.

Door het extreme weer zijn ook veel vluchten vertraagd. Daarnaast zijn veel scholen dicht, zijn meerdere wegen niet toegankelijk en zitten veel Spanjaarden zonder stroom.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore