Sporen aangetroffen

Man die naakt en bebloed door Helmond rende, had drugs gebruikt

14 januari 2020 16:34 Aangepast: 14 januari 2020 16:36
archieffoto Beeld © ANP

De 33-jarige man die zondagochtend naakt en bebloed door Helmond rende, was onder invloed van drugs. Hij overleed later in het ziekenhuis. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Zondagochtend rond 3.30 uur kreeg de politie de melding dat de man naakt door de Zeeltstraat in Helmond liep. Agenten troffen hem in verwarde toestand aan. De man was bebloed en had snel hulp nodig, maar een ambulance was niet meteen beschikbaar.

Reanimatie vergeefs

Daarop besloten de agenten de man zelf in de politieauto naar het ziekenhuis te brengen. Daar is hij nog gereanimeerd, maar later kwam hij alsnog te overlijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man loopt naakt en bebloed door Helmond en sterft even later

Er zijn sporen van drugs aangetroffen op het lichaam van de man, maar de doodsoorzaak is nog niet bekend. "Op het lichaam heeft sectie plaatsgevonden, maar die heeft nog geen zekerheid gegeven over de precieze doodsoorzaak", zegt het OM.

Getuige gezocht

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de dood van de man, omdat de politieagenten hem in hun eigen politieauto naar het ziekenhuis hebben gebracht. De agenten worden ook gehoord als getuige, net als omstanders. 

Verder analyseert de Rijksrecherche videobeelden die gemaakt zijn met een bodycam van de politieagenten. Ook zijn ze nog op zoek naar een specifieke getuige. Het gaat om een blanke, grijze fietser met een baardje. Hij heeft de agenten ter plekke in de juiste richting gewezen en heeft mogelijk meer gezien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore