Ga naar de inhoud
Coming-out

Gechanteerde NikkieTutorials onthult in video: 'Ik ben transgender'

Beeld © YouTube-kanaal NikkieTutorials

Nikkie de Jager (25) heeft in haar nieuwste YouTube-video onthuld dat ze transgender is. De vlogger meldt dat ze in het verkeerde lichaam geboren was en al jaren wacht op het juiste moment om het te vertellen. Chantage zou de reden zijn dat ze nu haar verhaal doet.

"Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Toen ik jonger was, was ik geboren in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben", onthult Nikkie in haar nieuwe video op YouTube

De Jager heeft 12,4 miljoen abonnees op haar YouTube-account, waar ze make-up tutorials upload. Ze maakt video's met onder andere Lady Gaga, Doutzen Kroes en Kim Kardashian.

NikkieTutorials
Lees ook:
NikkieTutorials overladen met positieve reacties na coming-out: 'Ik geniet enorm'

Chantage en afpersing

In de video zegt Nikkie gechanteerd en afgeperst te zijn. Dat zou de reden zijn dat ze nu haar verhaal doet. "Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal naar de media wilden lekken. In het begin was het beangstigend om erachter te komen dat er mensen zijn die zo kwaadaardig zijn dat ze geen respect hebben voor iemands ware identiteit".

Ze vervolgt: "Het is gemeen en grof en ik weet dat jullie dit nu kijken. Ze zeiden dat ze het wilden lekken omdat ze vonden dat ik loog, dat ik mijn waarheid niet wilde vertellen en dat ik te bang zou zijn om te laten zien wie ik daadwerkelijk ben. Ik ben niet bang. Tegen de mensen die me probeerden te chanteren en dachten dat ze mijn leven daarmee overhoop konden gooien: deze is voor jullie, *steekt middelvinger op*."

'Bevrijdend en doodeng'

"Dit filmen is hartstikke eng", zegt ze geëmotioneerd. "Maar ook zo bevrijdend. Ik wilde dit onderdeel van mezelf al zo lang met jullie delen. Maar de timing was nooit goed (...) Ik had niet verwacht dat vandaag de dag zou zijn, maar hier zijn we dan. Ik ben NikkieTutorials, ik ben mezelf. Ik heb geen labels nodig. Ik deel dit met jullie, omdat ik nu vrij genoeg ben om mijn eigen pad te volgen." 

Joel
Lees ook:
Joel (20) werd uit huis gezet na coming-out: 'Mijn ouders wilden me laten genezen'

'Kleine Nikkie's inspireren'

"Met dit bericht wil ik kleine Nikkie's over de hele wereld inspireren die onzeker zijn, niet op hun plek voelen, die zich niet begrepen voelen", vertelt Nikkie terwijl er tranen in haar ogen staan.

De vlogger houdt vervolgens een pleidooi om elkaar te accepteren. "Sinds mijn geboorte denk ik al dat ik een meisje ben (...) Alles aan mij was meisjesachtig (...) Mijn hele leven heb ik mijn ware vrienden de waarheid moeten vertellen. En dat is hartverscheurend." 

Splinter (17) ging mee op onderwijsboot tijdens Canal Parade: 'Laten zien dat liefde gewoon liefde is'

02:11