Transgender

NikkieTutorials overladen met positieve reacties na coming-out: 'Ik geniet enorm'

13 januari 2020 21:05 Aangepast: 14 januari 2020 00:31
Presentatrice Nikkie de Jager Beeld © ANP

Nikkie de Jager wordt overspoeld met lieve berichtjes nadat ze vanavond op haar YouTube-account NikkieTutorials vertelde dat ze een transvrouw is. "Ik ben overladen door positieve reacties en daar geniet ik enorm van", schrijft ze in een reactie.

Voorlopig geeft de make-upgoeroe geen verdere verklaring. "We houden het bij de video. Er komt hartstikke veel over Nikkie heen", laat haar manager weten. 

Kwaadaardige mensen

In de video zegt Nikkie gechanteerd en afgeperst te zijn. Dat zou de reden zijn dat ze nu haar verhaal doet. "Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal naar de media wilden lekken. In het begin was het beangstigend om erachter te komen dat er mensen zijn die zo kwaadaardig zijn dat ze geen respect hebben voor iemands ware identiteit".

Ze vervolgt: "Het is gemeen en grof en ik weet dat jullie dit nu kijken. Ze zeiden dat ze het wilden lekken omdat ze vonden dat ik loog, dat ik mijn waarheid niet wilde vertellen en dat ik te bang zou zijn om te laten zien wie ik daadwerkelijk ben. Ik ben niet bang. Tegen de mensen die me probeerden te chanteren en dachten dat ze mijn leven daarmee overhoop konden gooien: deze is voor jullie, *steekt middelvinger op*."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NikkieTutorials onthult in video: 'Ik ben transgender'

Lieve reacties

De video is in korte tijd al honderdduizenden keren bekeken en fans reageren massaal. "Dit is fantastisch en inspirerend", schrijft iemand. "Heb kippenvel bij je video. Je hebt je verhaal zo krachtig en mooi verteld", schrijft mede-YouTuber Teske de Schepper.

Ook op sociale media krijgt De Jager veel positieve berichten. Ze is zowel nationaal als internationaal bekend en krijgt reacties van over de hele wereld. "Ik ben zo trots op je. Dit zal jongeren over de hele wereld die met hun identiteit worstelen helpen."

Een greep uit de reacties:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore