Op scherp

Krantenbezorger Diana vond handgranaat Kerkdriel: 'Dacht dat het een tennisbal was'

13 januari 2020 14:53 Aangepast: 13 januari 2020 15:14
Diana met haar postfiets. Beeld © RTL Nieuws

Nietsvermoedend begint Diana van Steenbergen-Eeuwijk (36) vanochtend rond half vijf aan haar krantenronde. Dat ze niet veel later een handgranaat zou vinden die ook nog eens op scherp stond, had ze nooit kunnen bedenken. "Thuis besefte ik pas dat ik aan de dood ben ontsnapt."

Vanochtend doet krantenbezorger Diana een relatief nieuwe route. Ze moet daardoor wat vaker op haar adressenlijst kijken dan normaal. "Ik stond op mijn lijst te kijken en zag vanuit mijn ooghoek iets liggen. Ik dacht dat het een tennisbal was", zegt ze tegen RTL Nieuws. "Ik boog me eroverheen en toen kwam ik tot de conclusie dat het een handgranaat was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fruitbedrijf mogelijk doelwit van handgranaat Kerkdriel: 'Dit komt niet uit de lucht vallen'

'Hier klopt iets niet'

In eerst instantie neemt ze de situatie niet zo serieus. "Ik dacht dat het speelgoed was, maar hij zag er zó echt uit. Er klopte toch iets niet." Niet veel later ziet ze dat de metalen pin uit de granaat is gehaald. 

"Ik wist dat er iets aan de hand was, maar besloot toch om eerst mijn kranten even af te maken", vertelt ze. Daarna belt ze haar baas. "Die zei meteen dat ik 112 moest bellen, dus dat heb ik gedaan." De politie komt en Diana gaat verder met haar werk. Pas thuis komt het besef wat er nou eigenlijk gebeurd is.

De handgranaat die Diana vond. De handgranaat die Diana vond.

"Ik vertelde thuis mijn verhaal en was was erg geschrokken en moest huilen. Daarna ben ik naar bed gegaan." Als ze weer wakker wordt, ziet ze alle nieuwsberichten over de handgranaat. "Ik heb toen ook wat meer informatie opgezocht. Als ik één pas verkeerd had gezet, was ik er niet meer geweest."

Morgen loopt Diana opnieuw de kranten. "Hopelijk is het dan weer een rustig rondje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Handgranaat voor woning burgemeester Maasdriel, tientallen huizen ontruimd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore