7 maanden oud

Russische baby vriest dood na uren in kou op balkon

07 januari 2020 16:36 Aangepast: 07 januari 2020 17:16
Archieffoto. Beeld © Getty

In de Oost-Russische stad Chabarovsk is een baby doodgevroren die vijf uur lang op het balkon had gestaan. De baby van 7 maanden oud zat in een buggy. Lokale media schrijven dat de ouders het kind in buitenlucht wilden laten slapen.

De lokale autoriteiten adviseren mensen nu om jonge kinderen niet zonder toezicht buiten achter te laten, weet de BBC. "Je moet altijd weten waar en met wie je kind is", zei het ministerie.

'Kind is snel slachtoffer van lage temperaturen'

De autoriteiten roepen ook op om hulp te bieden aan kinderen die dat misschien nodig hebben. "Loop niet door als een kind in gevaar is. In de winter kan een verdwaald kind snel slachtoffer worden van de lage temperaturen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tien jaar cel voor ouders die zoontje (6) op koud balkon lieten staan

In sommige landen, zoals in Noorwegen en Zweden, is het gebruikelijker dat kinderen ook in de winter buiten slapen. Dat zou goed zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld om verkoudheden en hoesten tegen te gaan.

Speciale babyhuisjes

Ook in Nederland gebeurt het. Bijvoorbeeld in het Merelhuis in het Groningse Middelstum. "We laten de kinderen hun middagdutjes doen in speciale babyhuisjes, Lutje Potjes, die lijken een beetje op grote konijnenhokken", zei Merel Robbe van de kinderopvang eerder tegen EditieNL.

Maar doen ze dat echt het hele jaar? We laten ze buiten slapen tot een buitentemperatuur van -5 graden", vertelde Robbe. "Het kindje ligt dan in een skipak in een slaapzak met een schapenvacht en een kruik erbij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore